Doc Alliance díjra jelölték Révész Bálint Granny Project című filmjét Doc Alliance díjra jelölték Révész Bálint Granny Project című filmjét

Doc Alliance díjra jelölték Révész Bálint Granny Project című filmjét

A legnívósabb európai dokumentumfilm-fesztiválok által alapított Doc Alliance díjra jelölték Révész Bálint Nagyi projekt (Granny Project) című filmjét. A győztest szombaton jelentik be a cannes-i filmfesztiválon.

A magyar filmalap támogatásával készült dokumentumfilm hét másik alkotással van versenyben. Az elmúlt év legjobb dokumentumfilmjét illető díjról külföldi filmkritikusokból álló zsűri dönt.

A Nagyi projektben három fiatal fiú és nagymamáik múltbéli utazásra vállalkoznak. A hét év élményeit feldolgozó film képet rajzol a generációk közötti kapcsolatról és a 20. század történelméről az egykori angol kémnő, a náci németországbeli táncosnő és a magyar kommunista holokauszttúlélő nagymama emlékei nyomán.

A Nagyi projekt rendezője és egyik főszereplője, Révész Bálint szerint „az eltűnőben lévő generációval csak felszabadultan és korlátok nélkül szabad beszélgetni, másra nincs már idő”.

Révész Bálint első filmjével a DOK Leipzig fesztiválon különdíjat nyert ősszel. A Nagyi projekt magyar-brit koprodukcióban, az Új Budapest Film és a Gallivant Filmgyártásában készült. (MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat