/ /

Román kulturális intézet hírek

Az összes filmfesztivál pályázatát visszadobta a Román Kulturális Intézet

A pályázat „adminisztratív fázisában” utasított vissza számos jelentős és sikeresként számon tartott kulturális projektet a Román Kulturális Intézet (Institutul Cultural Român / ICR). Az első szűrőn az összes filmfesztivál kiesett, az egyetlen támogatásra jogosult projekt célja pedig „az újhullámos filmek és korábban befutott rendezők munkáinak promótálása a bordeaux-i filmfesztiválon”.

// kárpát-medence

Román filmhét az Urániában

Az idei román filmhetet Határon innen és túl címmel rendezi meg a Budapesti Román Kulturális Intézet csütörtöktől egy héten át az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

// kárpát-medence

Románia román szemmel vetítéssorozat – január

2011. január 27-én, csütörtökön, a Budapesti Román Kulturális Intézet folytatja a Terror Háza Múzeummal közösen szervezett vetítéssorozatot Cătălin Mitulescu Hogyan éltem túl a világvégét című filmjével. A filmvetítés helyszíne a Terror Háza Múzeum székháza, (1062 Bp. Andrássy út 60.) (ICR)

// kárpát-medence

Filmhét a budapesti Román Kulturális Intézetben

„Irányváltás – a 20. év” jelmondattal folytatja ősszel a rendszerváltást is megidéző programjait a budapesti Román Kulturális Intézet, amely többek között filmvetítésekkel, kiállítással, kortárs zenei és jazzkoncertekkel várja a közönséget – írja az MTI.

// kárpát-medence