/ /

Roman polanski hírek

Polanski visszalépett

Ügyvédje közölte: Roman Polanski mégsem vállalja a César-gála házigazdai szerepét.

// európa

Roman Polanskit mégsem adják ki az Egyesült Államoknak

A lengyel legfelsőbb bíróság kedden megerősítette azt a korábbi ítéletet, amely szerint Lengyelország nem adja ki Roman Polanski Oscar-díjas filmrendezőt az Egyesült Államoknak, ahol évtizedek óta körözik egy kiskorú megerőszakolása miatt.

// európa

Roman Polanski francia thrilleren dolgozik

Roman Polanski francia thrillert rendez, amelynek forgatókönyvét Oliver Assayas írta a D'apres une histoire vraie (Igaz történet alapján) című díjnyertes regényből.

// európa

Megint le akarják tartóztatni Roman Polanskit

Az Egyesült Államok Roman Polanski letartóztatást és kiadatását kérte Lengyelországtól – közölte ma a lengyel főügyészség. A 81 éves rendező Varsóban tartózkodik, a lengyel zsidóság történelmi múzeumának a felavatására érkezett a fővárosba.

// nagyvilág

Polanski Lengyelországban szeretne forgatni

Lengyelországban forgatna Roman Polanski filmrendező, ha a kormány garantálná, hogy nem adja ki az Egyesült Államoknak, ahol az 1970-es években elítélték egy pedofília-perben.

// európa

Összeállt a cannes-i versenyprogram

19 film került az idei Cannes-i Fesztivál versenyprogramjába, köztük Joel és Ethan Coen, Roman Polanski, Steven Soderbergh és Paolo Sorrentino új filmjei. A fesztivál 66. kiadását május 15. és 26. között szervezik meg.

// európa