/ /

Sárga csikó díj hírek

Ő kapja idén a Sárga Csikó Díjat

A 100 éves, első erdélyi magyar játékfilmről, a Sárga csikóról elnevezett életműdíjat 2012-ben alapította a Filmtett Egyesület. Az egyesület a Sárga Csikó Díjjal évente tüntet ki egy-egy olyan személyiséget, aki munkásságával jelentős mértékben segíti vagy segítette a kezdő és a tapasztalt erdélyi filmesek pályájának alakulását. A díjat a bukaresti Balassi Intézet támogatja. A trófeával járó pénzjutalmat az NMHH Médiatanácsa ajánlotta fel.

// kárpát-medence

A médiatanács támogatja a 15. Filmtettfeszt díjait

Egy-egy millió forinttal támogatja az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle két díját: a 2012-ben alapított Sárga Csikót, és az idén először meghirdetendő, erdélyi rövidfilmes versenyprogram fődíját. A fesztivál 15. kiadását szeptember 30. és október 4-e között szervezi meg a kolozsvári Filmtett Egyesület.

// kárpát-medence

Sárga Csikó Díj 2014

Az első erdélyi magyar játékfilmről elnevezett életműdíjat 2012-ben alapította a Filmtett Egyesület. Az egyesület évente tüntet ki a díjjal egy-egy olyan filmes személyiséget, aki munkásságával jelentős mértékben segíti vagy segítette a kezdő és a tapasztalt erdélyi filmesek pályájának alakulását. A díjat idén Muhi András producer veszi át.

// kárpát-medence

12. Filmtettfeszt – a program!

Október 4–7-én szervezi meg a Filmtett Egyesület hagyományos „születésnapi” rendezvénysorozatát, a Filmtettfeszt – Magyar Filmnapokat. Frissen alapított díj, szakmai kerekasztal, gyerekfilmes vetítések, erdélyi amatőrfilmek a kommunista korszakból, közönségtalálkozók és minden eddiginél több film – így néz ki a 12. kiadásához érkezett rendezvénysorozat mérlege.

// kárpát-medence