/ /

Sepsiszentgyörgy hírek

Saul fia fotókiállítás Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia- és Lovag-termében Faceabout/Hátraarc címmel nyílt kiállítás tegnap este a Saul fia standfotósa, Hermann Ildi portréfotóiból. A kiállítást Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója és Czizek Gabriella, a Mai Manó Ház munkatársa és egyben a kiállítás kurátora nyitotta meg.

// kárpát-medence

Októberben újra Filmtettfeszt!

13. kiadásához érkezett a Filmtett „születésnapi rendezvényeként” indult Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok. Idén október 3. és 6. között várjuk a moziba a friss és a klasszikus magyar film rajongóit, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A 2013-as fesztivál nagy újdonsága: hét erdélyi városban lesz megszervezve!

// kárpát-medence

Újra lesz mozija Sepsiszentgyörgynek?

Elkészült a sepsiszentgyörgyi, egykori Művész filmszínház átalakításának előtanulmánya, a helyi tanács rábólintott a tervezetre – adta hírül a Háromszék napilap. A várhatóan egy-két évig tartó átépítés költségei 1,2 millió euróra rúgnak.

// kárpát-medence

Hétfőn újraindult a Huszárik Filmklub

Idén is várja látogatóit a Kónya Ádám Művelődési Házban a Huszárik Filmklub. Lázár-Prezsmer Endre 2005 óta vezeti a filmklubot, ma már Sepsiszentgyörgyön ez az egyedüli lehetőség a csoportos filmnézésre, a vetítések utáni beszélgetésekre.

// kárpát-medence