/ /

Sundance hírek

Először versenyez magyar dokumentumfilm a Sundance-en

Tuza-Ritter Bernadett A Woman Captured című dokumentumfilmje az első egész estés magyar alkotás, melyet a világ egyik legjelentősebb független filmes fesztiválja, a 2018. január 18. és 28. között az USA-ban, Utah államban megrendezésre kerülő Sundance Filmfesztivál beválogatott a versenyprogramjába.

// nagyvilág

A távol-keleten terjeszkedik a Sundance

Hongkong felé terjeszkedik a Sundance Filmfesztivál: az ázsiai metropoliszban szeptemberben válogatást mutatnak be a független filmesek legnagyobb amerikai seregszemléjének produkcióiból.

// nagyvilág

Magyar rendezőpáros a Sundance-en

Baválogatták a Les Conquérants (Hódítók) című animációs rövidfilmet a 2012. január 19–29. között megszervezendő Sundance Filmfesztivál rövidfilmes programjának New Frontier szekciójába. A film francia–kanadai koprodukcióban készült, két rendezője magyar: Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor. (kultúra.hu)

// kárpát-medence

Gazdag felhozatal a Sundance Filmfesztiválon

Az eddigi leggazdagabb filmes programmal nyílik meg csütörtökön az utahi Park Cityben a világ egyik legjelentősebb független filmes fesztiválja – közölték a 27. Sundance Filmfesztivál szervezői. A január 30-ig tartó független nemzetközi filmmustrán 29 ország mintegy 120 filmjét vetítik. Ebből 40 film elsőfilmes alkotó produkciója, 95 pedig világpremier. Mint a szervezők elmondták, az alkotók rekordszámú filmmel jelentkeztek a független filmesek Mekkájának tartott fesztiválra. (MTI)

// nagyvilág