/ /

Szabó istván hírek

Szabó Istvánt köszöntötték a Magyar Filmhét megnyitóján

Az összes 2017-ben bemutatott magyar film látható február 11-ig a budapesti Corvin moziban február 8. és 11. között a 4. Magyar Filmhéten. A szerda esti megnyitó után a néhány hét múlva 80. születésnapját ünneplő Oscar-díjas Szabó Istvánt köszöntötték az 1980-as Bizalom című film felújított kópiájának vetítésével.

// kárpát-medence

Belgrádban versenyez Mészáros Márta filmje

Mészáros Márta filmje, az Aurora Borealis - Északi fény is versenybe száll a belgrádi nemzetközi filmfesztivál, a 46. FEST fődíjáért. A február 23-án kezdődő rendezvényen Szabó István kap életműdíjat.

// európa

Hét magyar film Cottbusban

A holnap kezdődő, németországi filmfesztiválon versenyez a Liza, a rókatündér, a Szerdai gyerek és a Kamaszkor vége, és van a programban többek közt Szabó István-film és magyar gyerekfilm is.

// kárpát-medence

Szabó István lesz a 10. Jameson CineFest életműdíjasa

A 75 éves Szabó István a 10. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál (szeptember 12–22.) életműdíjasa. A fesztivál a Mephisto, a Redl ezredes és a Hanussen bemutatásával tiszteleg az Oscar-díjas művész előtt. A három filmet három egymást követő estén: szeptember 17-én, 18-án és 19-én láthatja a Jameson CineFest közönsége, 19-én, a Hanussen vetítése és a díjátadó után közönségtalálkozó lesz.

// kárpát-medence

Megnyílt a 20. Febiofest filmfesztivál Prágában

Tegnap este Prágában megkezdődött a Febiofest filmszemle 20., jubileumi kiadása. A megnyitón Jeremy Thomas brit filmproducer és Giancarlo Giannini olasz színész vehette át a világ filmművészetéhez való hozzájárulásért odaítélt Kristián-díjat.

// európa