/ /

Szabó simon hírek

EFA-díjért indul Szabó Simon rövidfilmje

Szabó Simon A fal című rendezése díjat nyert a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilm-fesztiválján a hétvégén: a díj automatikus jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2014-es rövidfilm díjára.

// európa

3 magyar projekt is jelen van a 6. ScripTeasten Berlinben

8 európai országból 12 forgatókönyv érkezett az idei Berlinale ScripTeast programjában február 11–14. között. A forgatókönyvek között 4 lengyel, 3 magyar, és 1–1 román, bulgár, szlovák, szlovén és lett található.

// európa

Nagy siker a Papírrepülők

Szabó Simon első rendezését, a Papírrepülők című filmet nagy sikerrel mutatták be Uruguayban Csáky Attila producer részvételével. A holnap kezdődő bradfordi nemzetközi filmfesztiválon négy magyar alkotás látható.

// nagyvilág

New Faces – Új arcok az Odeonban

A New Faces (Új arcok) elnevezésű rendezvény során nyolc fiatal rendező negyedórás blokkokban mutatja be önmagát és eddigi munkásságát. A szervezők arra is ügyeltek, hogy a lehető legtöbben részt tudjanak venni a megmozduláson, ezért minden egyes blokkot kétszer vetítenek le március 4-én, 17 és 22 óra között – írja az EST.hu.

// kárpát-medence

Filmdíjak 34 országból

A magyar film külföldi sikerei – 77 országban tűztek műsorra hazai mozgóképeket a Magyar Filmunió szervezésében 2009-ben. A játék- és a rövidfilmjeink, a magyar animációk és dokumentumfilmek mintegy száz nemzetközi elismerésben részesültek az év során összesen 34 országban.

// kárpát-medence