Szamosi Zsófia lett a legjobb színésznő Kairóban Szamosi Zsófia lett a legjobb színésznő Kairóban

Szamosi Zsófia lett a legjobb színésznő Kairóban

Szamosi Zsófia az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat az idei 40. Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon, Afrika egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján.

Szamosi Zsófia háromgyermekes anyát alakít az Egy nap című filmben, a cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül, a háttérben a házasság válsága húzódik. A dráma a „halasztásra ítélt pillanatokból” bontakozik ki.

Szilágyi Zsófia forgatókönyvíró-rendező a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjában készítette el első mozifilmjét, amelyet a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (FIPRESCI) a legjobb elsőfilmeseket elismerő Európai Filmdíjra jelölt, miután a cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában is ennek az alkotásnak ítélte a legjobb elsőfilm díját. A Szilágyi Zsófia rendezővel és Péli Sári gyártásvezetővel készült interjúnk itt olvasható.

Szamosi Zsófia is több elismerést kapott már alakításáért: a kassai Art Filmfesztiválon a legjobb színésznőt illető Kék Angyal-díjjal tüntették ki, majd a szarajevói filmfesztiválon is a legjobb színésznő díjával jutalmazták.

A Partnersfilm produkciójában, Kenesei Edina és Pataki Ági vezetésével készült film operatőre Domokos Balázs, vágója Szórád Máté volt.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat