/ /

Szarajevói filmfesztivál hírek

A Saul és a Tititá is nyert Szarajevóban

Nemes Jeles László Saul fia című filmdrámája elnyerte a játékfilmes zsűri különdíját, Almási Tamás Tititá című filmje pedig a dokumentumfilmes zsűri különdíját kapta meg.

// európa

Két magyar filmet díjaztak Szarajevóban a hétvégén

Kilenc magyar filmet vetítettek a hétvégén zárult szarajevói fesztiválon, kettő közülük – a Hajdu Eszter rendezte Ítélet Magyarországon című dokumentumfilm és a Szőcs Petra rendezte A kivégzés című kisjátékfilm – összesen négy díjat szerzett meg.

// európa

Tarr Béla lesz a zsűrielnök Szarajevóban

A szervezők által a kortárs filmművészet egyik legjelentősebb rendezőjeként méltatott Tarr Béla lesz a nyári Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjába meghívott alkotásokról döntő nemzetközi zsűri elnöke.

// európa

Szarajevói városfilmek a Daazo.com-on

A Daazo.com bemutatja: Szarajevo – a film városa. A Szarajevói Filmfesztivál Sarajevo – City of Film elnevezésű projektjének keretében készült kisfilmek mostantól megtekinthetők a Daazo felületén.

// európa

Magyar dokumentumfilmesek kaptak díjat Szarajevóban

A Szarajevói Filmfesztivál DOCU Rough Cut Boutique fődíját kapta a Roma Rally munkacímű, magyar–német koprodukcióban készült egészestés dokumentumfilm, Hörcher Gábor rendező és Becsey Kristóf operatőr munkája.

// európa

Magyar-román film nyert Szarajevóban

A Vakáció a tengerparton című kisfilm nyerte a szarajevói filmfesztivál kiemelt programja, a Sarajevo City of Film nagydíját, az Atlantic Grupa Awardot és a vele járó 2000 eurót.

// kárpát-medence

Magyar jelenlét a Szarajevói Filmfesztiválon

A Balkán legnagyobb filmes seregszemléjén, a 19. Szarajevói Filmfesztiválon (SFF) 214 alkotást mutatnak be augusztus 16. és 24. kötött. A versenyprogramban látható lesz Dési András György és Móray Gábor filmje, a Valaki vacsorára, továbbá Cristina Grosan Sarajevo City of Films programban készített Holiday at the Seaside című kisfilmje is bemutatásra kerül.

// európa

Pitch Page – Szarajevó, Velence 2013

Ismét a pitchelés új formáját hirdeti a Daazo.com – European Short Film Centre: a velencei és a szarajevói filmfesztivál alkalmából megjelenő World of Short magazinban hét oldalon keresztül kisfilmes ötleteket, projekt-terveket lehet bemutatni.

// európa