/ /

Szemle2010 hírek

A Bibliothéque Pascal tarolt a Filmszemlén

Tegnap adták át a budapesti Sportmax Hegyvidék Rendezvényközpontban a 41. Magyar Filmszemle díjait. A rendezvényen átadásra kerültek az Életműdíjak, a Magyar Mozgókép Mestere cím és a Filmszemle versenyprogramjának díjai. A díjazottak a következők:

// európa

Kisjátékfilmes zsűri: visszatértek a főiskolások és egyre több a női rendező

Visszatértek a főiskolások és a korábbi éveknél több a női rendező az idei kisjátékfilmes mezőnyben, amely rendkívül bő és színvonalas termést hozott – értékelte az alkotásokat a 41. Magyar Filmszemle kisjátékfilmes zsűrije vasárnapi nyilvános ülésén. A benevezett filmek nagy száma és magas színvonala miatt az eredetileg tervezett 25 helyett végül 33 kisjátékfilmet válogattak be a versenybe – mondta el a zsűri elnöke, Kocsis Ágnes filmrendező az ülést követően az MTI-nek.

// kárpát-medence

41. Magyar Filmszemle

Kedves Olvasónk! Az elmúlt évekhez hasonlóan a Filmtett idén is jelen van a legnagyobb magyar filmes seregszemlén, az immár 41. kiadását megért Filmszemlén. Megpróbálunk a lehető legtöbb filmről beszámolni: ezen a linken találod az összes, a Szemléhez kapcsolható cikket, kritikát, beszámolót.

// kárpát-medence