/ /

Szemrevaló hírek

Az erőteljes érzelmeké lesz a főszerep a Szemrevalón

A szeptember 25. és október 3. között a budapesti Művész moziban futó Szemrevaló fesztivál közönsége láthat majd komédiát és tragikomédiát hűségről, családi kötelékekről és érzelmi manipulációról, lángoló liftbéli szerelemről, valamint archetipikus történeteket sötét családi és közösségi titkokról. 

// kárpát-medence

Szeptember végén jön a Szemrevaló

A német nyelvterület díjnyertes alkotásaival és sztárjaikkal találkozhat a budapesti Művész mozi közönsége a harmadik Szemrevaló filmfesztiválon szeptember 25. és október 3. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet szervezésében.

// kárpát-medence

Ma kezdődik a Szemrevaló Budapesten

Szeptember 26-án, 19 órakor a Művész moziban veszi kezdetét a Szemrevaló Filmfesztivál, amely idén – immár másodjára – az Osztrák Kulturális Fórum, a Svájci Nagykövetség és a Goethe Intézet közös szervezésében valósul meg. Október 3-áig a Művész mozi és az Örökmozgó Filmmúzeum vetít majd Svájc, Ausztria és Németország aktuális filmtermésének legjavából – eredeti nyelven, magyar hangalámondással és kevés kivételtől eltekintve angol felirattal.

// kárpát-medence

Berlin van! – kezdődik a Goethe Intézet filmfesztiválja

2011. szeptember 22-től ismét a legfrissebb, legizgalmasabb és legszórakoztatóbb német filmeket kínálja a Goethe Intézet filmfesztiválja, a Szemrevaló. A német kulturális intézet idei válogatásában Berlinnek, Bruno Ganznak és a fogyatékkal élő fiataloknak jut meghatározó szerep.

// kárpát-medence

Izgalmas német filmekkel jön a 15. Szemrevaló Filmfesztivál

2010 októberében a budapesti Goethe Intézet immár 15. alkalommal rendezi meg a Szemrevaló Filmfesztivált, amely a legfrissebb, legizgalmasabb német filmeket hozza el a magyar közönségnek. Újdonság, hogy a filmeket ezúttal nemcsak a budapesti mozikban (Művész mozi, Örökmozgó Filmmúzeum, Cirko-Gejzír), hanem Európa 2010-es Kulturális Fővárosában, Pécsett, is megnézhetik az érdeklődők. A vetítések október 6-10. között zajlanak Budapesten, s október 14-17. között Pécsett.

// kárpát-medence