/ /

Szerdai gyerek hírek

Belga fesztiváldíjat kapott a Szerdai gyerek

Horváth Lili első mozifilmje újabb nemzetközi fesztiváldíjat nyert, ezúttal a belgiumi Mons tegnap este véget ért seregszemléjén (Festival International du Film d'Amour de Mons) – közölte ma délelőtt a filmalap.

// európa

Kalkuttában nyert a Szerdai gyerek

A legjobb mozgóképnek járó Arany Bengáli Tigris díjat nyerte el Horváth Lili első egészestés filmje a kalkuttai nemzetközi filmfesztiválon.

// nagyvilág

A legjobb rendezés díját hozta haza Cottbusból a Szerdai gyerek

Magyar sikerrel zárult a hétvégén a kelet-európai filmek 25. születésnapját ünneplő cottbusi fesztiválja. Horváth Lili rendezői díjának jelentőségét növeli, hogy a versenyprogramban hozzá hasonló elsőfilmes és tapasztalt alkotók is versenyeztek.

// európa

Hét magyar film Cottbusban

A holnap kezdődő, németországi filmfesztiválon versenyez a Liza, a rókatündér, a Szerdai gyerek és a Kamaszkor vége, és van a programban többek közt Szabó István-film és magyar gyerekfilm is.

// kárpát-medence

Két díjat nyert Karlovy Varyban a Szerdai gyerek

Horváth Lili első egészestés játékfilmje lett az 50. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjának legjobb filmje. A filmkritikusokból álló FEDEORA zsűri is díjazta a térség legnépszerűbb filmünnepén ma este.

// kárpát-medence