/ /

Szerelempatak hírek

Dokumentumfilmek a 14. Filmtettfeszten

Nyolcvanasok régmúlt szerelmei, hagyományos gyógymódok, egy egykori titkosszolgálati tartótiszt visszaemlékezései,  egy bohócdoktor és egy csodaparipa – öt kiváló dokumentumfilm az október 2. és 5. között 10 erdélyi városban megrendezendő, 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapokon. A belépés ingyenes.

// kárpát-medence

A Szerelempatak és az Ítélet Magyarországon az Astra műsorában

A közép- és kelet-európai régió hétköznapi drámáiról, a rendszerváltások hatásairól, etnikai konfliktusokról és háborús „sebekről” beszél az Astra Filmfesztivál idei válogatása. Október 6. és 12. között Szebenben, a Közép- és kelet-európai filmek szekcióban, levetítik Sós Ágnes Szerelempatakát és Hajdu Eszter Ítélet Magyarországon című filmjét is – közölték ma a szervezők.

// kárpát-medence

Két magyar filmet díjaztak Szarajevóban a hétvégén

Kilenc magyar filmet vetítettek a hétvégén zárult szarajevói fesztiválon, kettő közülük – a Hajdu Eszter rendezte Ítélet Magyarországon című dokumentumfilm és a Szőcs Petra rendezte A kivégzés című kisjátékfilm – összesen négy díjat szerzett meg.

// európa

A Másik Magyarország nyerte a Budoku fődíját

A mai magyar vidék világát Bukta Imre képzőművész nézőpontján keresztül bemutató Másik Magyarország című film nyerte a Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál fődíját, amelyet tegnap adtak át a fővárosi Toldi moziban.

// kárpát-medence

Sós Ágnes és Hajdú Eszter is nyert Triesztben

Sós Ágnes dokumentumfilmjét, a Szerelempatakot duplán díjazta tegnap este a 25. trieszti filmfesztivál: a legjobb dokumentumfilm díja mellett – amelyről a közönség döntött –, az Espansioni Egylet díját is megkapta. Sós Ágnes személyesen vette át a díjakat a záróceremónián. A január 17–22 között megrendezett jubileumi fesztiválon a Central European Initiative díjat Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című dokumentumfilmje nyerte el.

// európa