/ /

Szfe hírek

Nemzetközi operatőri mesterképzést indít az SZFE

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hét másik európai egyetemmel együttműködésben egy közös januári workshopon kidolgozta egy magiszteri szintű operatőrképzés tantervét. A képzés helyszíne a tervek szerint Dublin, Tallin és Budapest lesz.

// kárpát-medence

Jancsó-hommage, magyar rövidfilmek Wiesbadenben

Jancsó Miklós munkásságát állítja hommage-programja középpontjába a szerdán kezdődő wiesbadeni goEast filmfesztivál, amelynek pályakezdőket bemutató versenyszekciójában magyar rövidfilmek is szerepelnek, a zsűri elnöke pedig Fliegauf Bence lesz – áll a Magyar Filmunió ma délelőtti közleményében.

// európa

Filmrendező mesterképzést indít az SZFE

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2013-ben először indítja Filmrendező művész mesterszakát. A 4–8 fős osztályban zajló képzés komolyan veszi a tehetséggondozást: a szoros tutoriális tanár-diák kapcsolat mellett személyre szabott feladatokkal igyekszik a szakmai fejlődést biztosítani.

// kárpát-medence

Alkotás és archiválás – konferencia az SZFE-n

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Alkotás és archiválás címmel rendez konferenciát a magyarországi művészeti egyetemek részvételével május 2-án, melyen a témához kapcsolódva adnak elő a művészeti egyetemek doktori iskoláinak hallgatói.

// kárpát-medence