/ /

Tabán hírek

Megújul és újra kinyit a Tabán mozi

Tabán Kinotéka néven, felújított környezetben nyit ki újra Buda egyetlen művészmozija. Az intézmény még 2013 végén zárt be, akkor még nem lehetett tudni, mi lesz a mozi sorsa. Azóta kiderült, hogy a Budapest Film Zrt. a Budavári Önkormányzattal együttműködve, kulturális és szabadidős központként üzemelteti tovább a Tabánt – adta hírül a hvg.hu.

// kárpát-medence

Megmenekülhet a budapesti Tabán mozi

A Budavári Önkormányzat 2014-ben ötmillió forinttal támogatja a december végén bezárt I. kerületi Tabán Mozi működtetését, a támogatásról és a tulajdonos Budapest Film Zrt-vel való együttműködési megállapodásról február végén dönt a képviselő-testület.

// kárpát-medence

Újabb budapesti artmozi zár be

December utolsó napján bizonytalan időre bezár a budapesti Tabán mozi, jelentette be december 28-án az intézmény Facebook-oldala. A Tabán mozit az 1910-es években alapította Pécsi Manó – ez volt az első budai filmszínház.

// kárpát-medence

A bezárás küszöbén a Kino és a Tabán mozi

A napokban a két budapesti mozi türelmetlen fizetési felszólításban részesül az ingatlanok tulajdonosától, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Film Zrt-től – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

// kárpát-medence

A Brüsszeli tizenkettő a Tabánban

A budapesti Tabánban február 25-től kezdődően minden csütörtökön levetítenek egy filmet az 1958-ban, a világkiállítás alkalmából megválasztott Brüsszeli tizenkettőből. Februártól áprilisig az örök klasszikusok több mint a felét, hetet láthatunk.

// kárpát-medence