Folytatódik a Taxisofőr? Folytatódik a Taxisofőr?

Folytatódik a Taxisofőr?

Martin Scorsese és Robert De Niro 1976-os közös sikerfilmjük, a Taxisofőr folytatását tervezik. A hírek a jelenleg is zajló Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon kaptak szárnyra. Az új filmbe állítólag Lars von Triert is bevonnák – írja az EST.hu.

A kultikus mű folytatása a tervek szerint egy közös együttműködés lenne Scorsese és a dán direktor között, míg De Niro megismételné benne híres szerepét mint Travis Bickle, a megszállott New York-i taxisofőr. A hír még nem hivatalos, viszont Peter Aalbaek, a dán rendező produkciós partnere közölte, hogy hamarosan hivatalos közleményt adnak ki az ügyben.

Ezzel párhuzamosan Paul Schrader, a Taxisofőr forgatókönyvírója is tápot adott a híreszteléseknek, hiszen elárulta, hogy Scorsese már évek óta gondolkodik a folytatásfilm elkészítésén. „Szóba került köztünk Martin Scorsese-val, hogy elkészüljön a Taxisofőr folytatása, amiben Travis Bickle idősebb lenne” – nyilatkozta Schrader a New York Postnak.

Martin Scorsese talán leghíresebb filmje az egyik legfontosabb új-hollywoodi klasszikus, mely a nagyvárosi magányról mesél egy álmatlanságban szenvedő New York-i taxisofőr alakján keresztül, aki megszállottan ki akar menteni egy fiatalkorú prostituáltat a mocsokból, de ennél súlyosabb dolgokat is elkövet. A Total Film 2004-es felmérésén Travis Bickle nyerte el a minden idők legnagyobb antihőse címet.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat