/ /

Televízió hírek

Jövőjéért küzd a román közszolgálati tévé magyar adása

Közszolgálat régen és ma címmel szervez fórumot a sepsiszentgyörgyi  Székely Mikó Kollégium konferenciatermében november 23-án, vasárnap, 16 órai kezdettel a Román Televízió 45 éves magyar adásának szerkesztősége. A vetítéssel egybekötött közönségtalálkozó minden érdeklődő számára nyitott.

// kárpát-medence

Kevésbé lesz szórakoztató a kínai tévé

Komolyabb műsorokra cserélné a „tömegek számára káros tartalmú" tévéprogramokat Kína: az állami rádió, film és televízió főhivatal (SARFT) a korábbi korlátozások után most a szórakoztató műsorok adásidejének csökkentésére készül.

// nagyvilág

Elindult a 3D-s földi tévéadás

A sikeres tesztek lezárulta után a múlt héten elkezdte működését a világ első földi sugárzású 3D-s tévécsatornája, amelyet a Motive Television tulajdonában lévő olasz Mediaset üzemeltet – írja a Wall Street Journal. (SG.hu)

// nagyvilág

Magyar filmeket vásárolna a Spektrum Televízió

A megújult Spektrum Televízió lehetőséget kínál minden olyan filmgyártó és filmforgalmazó részére, aki rendelkezik a Spektrum TV profiljába illő magyar gyártású tudományos- és ismeretterjesztő filmekkel, hogy alkotásaikat műsorára tűzze.

// kárpát-medence

Megújul a Cartoon Network

A Turner Broadcasting System (TBS) Európa-szerte népszerű gyerekcsatornája november 26-án vadonatúj arculattal és logóval jelentkezik Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban. Az új arculattal a gyökereihez tér vissza a csatorna.

// európa

Emmy-díj a Pro TV riportereinek

A hírek Oscarjának nevezett Emmy-díjat vette át hétfőn este New Yorkban a Pro TV stábja: az elismerést Tudod, hogy mit csinál a gyereked? (Tu ştii ce mai face copilul tău?) című kampányukért kapták. Paula Herlo, Cosmin Stan, Sergiu Matei operatőr, Marius Ivan és Eduard Târna, valamint Alex Livadariu producer három riportfilmmel szálltak versenybe.

// kárpát-medence