/ /

Tévéfilm hírek

Novemberben foroghat a Kertész Mihályról készülő tévéfilm

A tervek szerint novemberben forgatják a Casablanca Oscar-díjas magyar-amerikai rendezője, Kertész Mihály (Michael Curtiz) személyiségéről, munkamódszereiről, forgatásainak hangulatáról készülő tévéfilmet – írja az MTI az M1 aktuális csatorna hétfői adására hivatkozva.

// kárpát-medence

16 újabb magyar filmesnek ítéltek meg filmkészítési támogatást

A Médiatanács a héten döntött a Fehér György tévéfilmes és az Egri Lajos forgatókönyvírást támogató pályázatok eredményéről. A döntésnek köszönhetően 8 forgatókönyv valamint 8 nagyszabású tévéfilm készülhet el. Az előbbiek közé tartozik többek között Papp Gábor Zsigmond és Kapitány Iván filmterve. Az utóbbiak – a támogatott tévéfilmek között – készül majd történelmi, ifjúsági film és irodalmi adaptáció is.

// kárpát-medence

Ismeretterjesztő filmek gyártását támogatta a Médiatanács

12 új, televíziós ismeretterjesztő film gyártása indulhat a Médiatanács 94 millió forintos támogatásával. Az alkotók ismét színes és érdekes témákat feldolgozó filmtervekkel indultak a Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett Kollányi Ágoston-pályázaton.

// kárpát-medence

Új tévéfilmet forgat Török Ferenc

A napokban kezdte el forgatni harmadik tévéfilmjét Török Ferenc, a Moszkva tér, a Szezon, az Overnight és a Koccanás direktora. Az Apacsokban olyan színészek játszanak, mint Bálint András, Szervét Tibor, Csányi Sándor vagy Csomós Mari. (EST.hu)

// kárpát-medence

Az MTV vetíti a szemle legjobb tévéfilmjét

Újabb saját mozikat vetít a Magyar Televízió. Levetítésre kerül az idei filmszemle legjobb tévéfilmje, a köztévével koprodukcióban készült Átok is. A négyrészes alkotást március 10-én és 11-én láthatják a nézők.

// kárpát-medence

Újra Ben-Hur?

Újraforgatják az ötven éve a Charlton Heston főszereplésével készült Ben-Hurt. A legendás filmeposzt nemcsak tévéfilmként láthatja viszont a közönség, hanem nagyszabású színpadi show formájában is, amelyet Budapesten is bemutatnak – tájékoztat az MTI.

// hollywood