/ /

Tiff2009 hírek

TIFF 2009: Erdélyi magyar filmek

Június 3-án, szerdán több erdélyi kisjátékfilm és nagyjátékfilm kerül levetítésre a magyar nap keretén belül a TIFF-en. A nap programja a következőképpen néz ki.

// kárpát-medence

Kritikáink a TIFF-es filmekről

A Filmtett alaposan készült az idei TIFF-re is: filmajánlónkban azokat a filmeket emeltük ki, amelyeket az idén láthattok a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon és a Filmtetten korábban megjelent már róluk kritika. A rendes, „menet közbeni” TIFF-es beszámolókat, kritikákat pedig a megszokott helyen, a főoldal legfrissebb dobozkájában olvashatjátok nap mint nap a fesztivál teljes ideje alatt.

// kárpát-medence

TIFF 2009: A filmek teljes listája!

Íme az idei TIFF-en vetítésre kerülő filmek teljes listája, kategóriánként elkülönítve. A vetítések időpontjára egyelőre még nem derült fény, de újabb és újabb részletekért érdemes minél gyakrabban ellátogatni a fesztivál honlapjára.

// kárpát-medence

TIFF 2009: Jean-Claude van Damme az autópályán

Amint már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, az idei TIFF egyik különlegessége a Kolozsvár mellett áthaladó autópálya elkészült szakaszának tesztelése lesz – természetesen filmvetítéssel egybekötve. Így az érdeklődők a Drive-In vetítések keretén belül, május 30-án, szombaton a JCVD című alkotás megtekintése közben avathatják fel az elkészült útszakaszt.

// európa

TIFF 2009: Alacsonyabb költségvetés, magasabb színvonal

A még mindig kitartóan érezhető válság ellenére is az eddigi legszínvonalasabb évéhez érkezett a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. A versenyfilmek erősebbnek bizonyulnak, mint az előző években – mondta Tudor Giurgiu, a TIFF fesztiváligazgatója a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

// kárpát-medence

TIFF 2009: 12 versenyfilm

Idén a TIFF-en 12 film száll versenybe egymással. Olyan országok filmjei versenyeznek majd, mint Törökország, Németország, Brazília, Franciaország, Nagy-Britannia, Magyarország, Spanyolország, Norvégia, Mexikó, Srí Lanka, Afganisztán – és nem utolsósorban: Románia.

// kárpát-medence