/ /

Tiff2011 hírek

TIFF 2011: a nyertesek

A 10. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál fődíját egy argentin-spanyol film nyerte. A díjazottak teljes listája a következőképp alakult:

// kárpát-medence

Új Filmtett a láthatáron!

Két és fél év a legjobb dizájnból is elég, úgyhogy az új idők új dalaira reagálva a Filmtett is átöltözik – nem nagyon, csak kicsit. Régi kromatikáját alapvetően megtartja, csak kicsit felnőttebb köntöst húz, régi hangulata is megmarad, csak felhasználóbarátabb, kereshetőbb, áttekinthetőbb lesz az immár tizenkettedik éve folyamatosan születő tartalom.

// kárpát-medence

TIFF: szabadtéri vetítések a főtéren

Június 3-án, 20 óra 30 perckor a főtéri vetítések sorát François Ozon Potiche című alkotása nyitja meg, melyet a fesztivál minden estéjén egy-egy újabb szabadtéri vetítés követ majd. A főtéri vetítések programja a következő:

// kárpát-medence

Francia vígjátékkal indít az idei TIFF

François Ozon legújabb rendezése, a Potiche című, Catherine Deneuve főszereplésével készült vígjáték nyitja meg az idei TIFF-et. A fesztivált tizedik kiadását ez alkalommal június 3. és 12. között szervezik meg Kolozsváron.

// kárpát-medence

Ínyencségek a 2011-es Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon

Rendkívül változatos felhozatallal várja a film szerelmeseit a június 3–12. között zajló Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) idei, tizedik kiadása. A fesztivál ideje alatt – a filmvetítések mellett – sor kerül koncertekre, kiállításokra, szakmai beszélgetésekre, konferenciákra, és egyéb, meglepetésekre is, ígérik a szervezők. (szabadság)

// kárpát-medence