/ /

Tiff2012 hírek

Számadatok a TIFF-ről

Bár a 11. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál vasárnap véget ért, a szervezők közleménye a vetítések, koncertek és közönségtalálkozók folytatását ígéri. A helyszín a nemrég megnyitott TIFF-ház lesz.

// kárpát-medence

Tíz színész filmért

A TIFF szervezői megálmodták a Berlinale Shooting Stars elnevezésű programjának román változatát: ma este mutatják be a kolozsvári közönségnek a Tízen a filmért (10 pentru film) kiválasztottjait.

// kárpát-medence

Timo Vuorensola-beszélgetés a TIFF-en

A 11. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál ötödik napján Timo Vuorensola, az Iron Sky című film rendezője beszélt az érdeklődőknek arról, hogyan lehet felhasználni az internetet egy készülő filmprodukció finanszírozására.

// kárpát-medence

Mesterkurzusok a TIFF-en

A nemzetközi filmgyártás kiemelkedő egyéniségei tartanak mesterkurzusokat a június 1-jén, azaz holnap kezdődő 11. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon. Köztük van Kubrick néhány filmjének producere, Jan Harlan, Michel Ciment filmkritikus, a Thaiföldi rendező Pen-Ek Ratanaruang, Christine Vachon producer és a finn filmrendező Timo Vuorensola. TIFF pentru cei 18 participanţi la Transilvania Talent Lab, dar şi pentru toţi ceilalţi interesaţi. Intrarea va fi liberă, iar masterclass-urile vor avea loc la Napoca 15.

// kárpát-medence

A Hollywoodi Filmintézet dékánja: a románok jó mesélők, de az eladáshoz nem értenek

A Hollywoodi Filmintézet dékánja, Dov Simens úgy véli, a román filmek kiváló történeteket mesélnek el, de a hazai forgalmazók nem tudják, hogyan kell eladni ezeket az alkotásokat, hogy lehet pénzt csinálni belőlük. Quentin Tarantino, Chris Nolan és Guy Ritchie egykori tanára két napos mesterkurzust fog tartani a TIFF keretében június 2–3-án.

// kárpát-medence