/ /

Tiff2014 hírek

Több mint 9000 euró gyűlt össze a kolozsvári filmraktár megmentésére

Véget ért az egykori RADEF-filmraktár megmentéséért, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál által kezdeményezett kampány. Közösségi támogatásokból 2328 euró gyűlt össze, egy romániai bank pedig 7000 euróval járul hozzá az épület átalakításához, vetítőtermek, műhelyszervezésre alkalmas termek, koncert- és kiállítótermek berendezéséhez.

// kárpát-medence

Ma kezdődik a bukaresti TIFF

A vasárnap Kolozsváron véget ért Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál nyertes alkotásait és egy további filmválogatást vetítenek mától június 19-éig a bukaresti Stúdió és Elvira Popescu mozikban, valamint a J'ai Bistrot-ban.

// kárpát-medence

TIFF 2014: Szupernóvák és dokumentumfilmek

Összesen 49 fikciós és dokumentumfilmet, csupa „harcedzett” alkotást tűz műsorra a május végén kezdődő Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. A filmeket sikerrel vetítették például Cannes-ban, Berlinben, Velencében, Torontóban vagy San Sebastianban, több közülük díjat is nyert.

// kárpát-medence

Két új vetítési kategória a TIFF-en

The Usual Suspects névvel most először korábbi versenyzők új filmjeiből válogatott össze egy csokorra valót a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. Ma közzétették a szintén új, Szemet szemért nevű szekció 12 filmjének listáját is. A bosszúfilmek a FIPRESCI díjáért versenyeznek.

// kárpát-medence

Extrém és ambíciós filmek versenyeznek idén a TIFF-en

Kereken egy tucat film versenyez idén a Transilvania Trófeáért: hat elsőfilm van közöttük, hat rendező pedig a második munkájával indul. Van köztük iráni, új-zélandi, brit, norvég, olasz, tanzániai, bolgár, amerikai, spanyol, lengyel és román is.

// kárpát-medence

Krzysztof Zanussi kapja az idei TIFF életműdíját

Életműdíjat kap a 13. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál zárógáláján a világhírű lengyel rendező, forgatókönyvíró és producer, akinek egy filmjét kiemelt fontosságú eseményként tűzi műsorára ez alkalomból a kolozsvári fesztivál. A rendező mesterkurzust is tart a TIFF-en.

// kárpát-medence