/ /

Tiff2015 hírek

Vendégek a TIFF magyar napján

Csupa kakukktojásból állt össze az idei TIFF magyar napja, Bancolé Porumboiuval forgatna, és alig ismert rá a kész Délibábra, Pálfi György pedig mindenkinek kíván legalább egy olyan félévet , mint amilyenjük nekik volt, amíg a Szabadesés készült.

// kárpát-medence

Marin Moraru színművész kapja a TIFF életműdíját

Bukarestben született, hat évtizedes pályafutás áll mögötte, színpadi és filmszínészként egyaránt ismeri és kedveli a román közönség. A díjat szombaton, június 6-án, a 14. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál zárógáláján adják át.

// kárpát-medence

Magyar nap a TIFF-en

A magyar film is back in business, a leállás után jó éve volt tavaly a magyar filmgyártásnak – állapította meg a ma délelőtti TIFF-sajtótájékoztatón a fesztivál művészeti igazgatója. Mihai Chirilov és Tudor Giurgiu fesztiváligazgató ismertette az alig egy hét múlva kezdődő kolozsvári filmszemle műsorát.

// kárpát-medence

Egy jól irányzott pofon a fiataloknak

Elkészült az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál reklámszpotja, illetve a hozzá találó plakát. A két tervező, Anton és Damian Groves által idén megidézett film a Mechanikus narancs.

// kárpát-medence

31 új román filmet vetít a TIFF

Vígjáték, dráma, thriller, kosztümös történelmi film, dadaista képi világú dokumentumfilm, és a TIFF történetében először egy 100%-ban független horrorfilm is került a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál román filmes válogatásába.

// kárpát-medence