/ /

Titanic hírek

Meghalt a Titanic zeneszerzője

A kétszeres Oscar-díjas James Horner a Titanic mellett például A bolygó neve: Halál, az Avatar, a A rettenthetetlen, az Apollo 13 és az Egy csodálatos elme zenéjét jegyzi. 61 éves volt, gyakorlott pilóta, de repülőgépbalesetben hunyt el.

// hollywood

Titanic filmen – előadás Budapesten

1912-es elsüllyedése után alig egy hónappal már elkészült az első Titanicról szóló film – ez a lelkesedés ráadásul az elmúlt 100 évben sem csökkent. A legismertebb James Cameron 1997-es romantikus mozija, amelyben Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a legendás hajó orrában nemcsak a világ királyának, hanem a filmgyártás királyának érezhette magát, hiszen a film minden idők egyik anyagilag legkifizetődőbb filmes vállalkozása lett. A hajólegenda filmváltozatairól Hubai Gergely tart előadást a JAM Táncműhelyben, április 12-én, szombaton.

// kárpát-medence

Horrorfesztivált rendez a Titanic

A Titanic bemutatja: Budapest Horror Show – azaz története során először zsánerfesztivált indít a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, mégpedig egy horror show-t.

// kárpát-medence

Magyar érdekeltségű filmek a Titanicon

Az idén április 8. és 18. között megrendezendő 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál programjában két magyar koprodukcióban készült nagyjátékfilmet és egy teljes egészében magyar gyártású táncfilmet is tálalnak a közönségnek. (EST.hu)

// kárpát-medence