/ /

Titanic2015 hírek

A Fidelio – Alice utazása nyerte a Titanic fődíját

A francia Lucie Borleteau első nagyjátékfilmje nyerte el a hétvégén zárult 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját. A Borislav Anđelić vezette háromtagú zsűri különdíjat ítélt a finn J.-P. Valkepää Megléptek című alkotásának, a közönségdíjat pedigTaika Waititi és Jemaine Clement új-zélandi filmje, a Hétköznapi vámpírok kapta.

// kárpát-medence

Két új szekció is lesz a Titanicon

Kilenc nemzetközi fesztiválsiker került a Fesztiválkedvencek válogatásba, négy meghökkentő film a Valami vadságba. A 22 Titanic Filmfesztivál április 10. és 18. között öt budapesti helyszínen, 52 filmmel várja a közönséget.

// kárpát-medence

A '71 nyitja az idei Titanicot

Yann Demange elsőfilmes brit rendező ’71 című háborús thrillerével nyit április 9-én a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Dzsafar Panahi Arany Medve-díjas Taxi című filmjét, Mads Mikkelsennel A megváltás című dán westernt, Peter Strickland új filmjét, a The Duke of Burgundyt, valamint az  Edward Snowdenről szóló, Citizenfour című Oscar-díjas dokumentumfilmet is láthatja az április 10-én megnyíló 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönsége.

// kárpát-medence