/ /

Tranzit ház hírek

Szerelem a Tranzitban

A Magyar Filmtörténeti Klub kolozsvári vetítései a frissen restaurált, tavaly Cannes-ban 45 év után újra bemutatott Szerelemmel folytatódnak május 9-én.

// kárpát-medence

Újabb filmklub indul Kolozsváron

ValóságSáv a csütörtökön induló kolozsvári filmklubnak. A cél: hetente egyszer összegyűjteni a dokumentumfilmek kedvelőit. Az első vetítéssorozat témája a kelet- és közép-európai rendszerváltások társadalmi leképeződése a dokumentumfilmekben.

// kárpát-medence

4. Kolozsvári Magyar Napok: minden eddiginél gazdagabb filmes program

Az eddigi három „magyarnapos” filmterméshez képest az idén sokkal több film lesz, immár három helyszínen – derült ki a Kolozsvári Magyar Filmnapok szervezői által tartott sajtótájékoztatón. Könczei Csilla és Schneider Tibor a Tranzit-házban sorra kerülő Kolozsvári Filmszemle programját ismertette; Lakatos Róbert, az Erdélyi Magyar Filmszövetség  képviselője és Szenkovics Dező, a Sapientia – EMTE szóvivője pedig az új, Filmhíd szekció filmjeiről beszélt.

// kárpát-medence

Nyílt szeminárium – játékfilmek romákról

Nyílt szeminárium – játékfilmek romákról címmel kezdődött tegnap vetítéssorozat a kolozsvári Tranzit Házban. A június 19-ig tartó rendezvényt a BBTE Magyar Néprajz és Antropológia Intézetének Kultúratudományok / Kultúra és társadalom – hagyomány és modernitás között témájú mesteri programja, valamint a Tranzit Alapítvány szervezi.

// kárpát-medence

Magyar filmvetítések Kolozsváron

A tegnap kezdődött 3. Kolozsvári Magyar Napok keretében filmnapokat szervez a Tranzit Alapítvány, partnerei a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Filmtett Egyesület, a Kolozsvári Televízió, a kukker.ro, a Minimum Party, a Sapientia EMTE, a Transindex, valamint Videopontes stúdió.

// kárpát-medence

Holnap kezdődik a II. Kolozsvári Magyar Filmnapok

A Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat keretében 2011. augusztus 16. és 18. között második alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Magyar Filmnapok, mely sokszínű kínálatával a magyar filmgyártás múltját, jelenét és jövőjét is magába foglalja.

// kárpát-medence