Tudor Giurgiu vígjátékával fog indítani a TIFF Tudor Giurgiu vígjátékával fog indítani a TIFF

Tudor Giurgiu vígjátékával fog indítani a TIFF

Tudor Giurgiu Despre oameni și melci (Emberekről és csigákról) című, második nagyjátékfilmje nyitja meg a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált június 1-jén, Kolozsvár főterén.

A valós eseményeken alapuló humoros történet egy csoport munkásról szól, akiknek a gyára éppen csődbe ment. Az események valamikor a 90-es évek elején játszódnak. Az életük akkor változik meg, amikor egyikük kitalál egy megoldást, ami mindannyiukat megmentené a munkanélküliek sanyarú sorsától, és a gyárat is kirántaná a csődből.

A román–francia koprodukcióban olyan elismert román színészek játszanak, mint Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă és Alina Berzunţeanu, dar felbukkan benne a francia Jean François Stevenin és fia, Robinson Stevenin is. (Jean François Stevenin korábban olyan rendezők filmjeiben játszott, mint François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy és Jean-Luc Godard. Ez az első szerepe egy román filmben.)

A forgatókönyvet az 1991 óta Franciaországban élő Ionuț Teianu írta, az operatőr Vivi Drăgan Vasile, a filmzenét pedig Vlaicu Golcea jegyzi. 

A 11. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál június 1–10-én zajlik Kolozsváron, június 13–17-re pedig Nagyszebenbe költözik.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat