Budapesten Uma Thurman és Robert Pattinson Budapesten Uma Thurman és Robert Pattinson

Budapesten Uma Thurman és Robert Pattinson

Március 28-tól két héten keresztül Budapesten tartózkodik az Alkonyat-filmek sztárja, Robert Pattinson, akihez hamarosan Uma Thurman is csatlakozik. A Bel Ami című angol-olasz koprodukciót, egy Maupassant-adaptációt forgatnak Magyarországon. (EST.hu)

Guy de Maupassant 1885-ös, magyarul A szépfiú címen ismert regényéből Declan Donnellan és Nick Ormerod forgat filmet. A cselekmény szerint az egyszerű származású, ám vonzó párizsi fiatalember, Georges Duroy (őt játssza Pattinson) gátlástalan módját választja az érvényesülésnek: előkelő szépasszonyok pénzét és társadalmi pozícióját fordítja a maga javára, miközben nem riad vissza a szélhámosságtól és a zsarolástól sem.

A filmben Pattinsonon és Thurmanen kívül (ő Madeleine-t formálja meg) játszik még Christina Ricci, Kristin Scott Thomas és Colm Meaney is. Jelenleg azonban csak Pattinson, Ricci és Scott Thomas tartózkodik Magyarországon, a Kill Bill-filmek sztárjának érkezése a jövő hétre várható. A Bel Ami forgatása egyébként Budapesten kívül angliai, londoni helyszíneken is zajlik.

Egyes értesülések szerint múlt vasárnap az Andrássy úton kezdte a stáb a munkálatokat, most hétfőn a Szabadság téren forgattak, kedden pedig a Róna utcai filmstúdióban folytak a felvételek. Március 31-én a Pollack Mihály tér környékén, április 2-án a VIII. kerületi Bókay János utcában, április 3-án a Dohány utcában és az Erzsébet körúton folytatódik a munka.

A kész filmet egyébként – melynek látványtervéért F. Kovács Attila, Janisch Attila filmjeinek látványtervezője, kosztümjeiért Stenger Zsuzsa felel és társproducerei közt is találunk egy magyar résztvevőt: Kemény Ildikót – valamikor 2011-ben mutatják be a mozik. A magyar és román premierről még nem áll rendelkezésre információ.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat