/ /

Varsó hírek

Varsóban debütál A Viszkis

Antal Nimród új filmjét ma délután mutatják be a 33. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál különprogramjában, majd a chicagói filmfesztivál is műsorra tűzi.

// európa

Varsóban lesz A martfűi rém premierje

Az október eleji 32. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be Sopsits Árpád új filmjét, A martfűi rémet. Nem ez lesz az egyetlen magyar film a lengyel fesztivál műsorában.

// európa

Különdíjat nyert a Kereszthegy Varsóban

Különdíjat nyert a Varsóban megrendezett V. Nemzetközi Történelmi és Katonai Filmfesztiválon a magyar királyi 65. székely honvéd határvadászcsoport történetét bemutató Kereszthegy című dokumentumfilm.

// európa

Varsóban kezdi fesztiválkörútját az Isteni műszak

Az október 11-én kezdődő Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz Boldizsár Márk Isteni műszak című filmjének nemzetközi premierje, majd a luxemburgi CinÉast és a spanyol Valladolid fesztivál programjában versenyez.

// európa

Elek Judit Varsóban

34 filmet tűz műsorra a 9. varsói Zsidó Motívumok Nemzetközi Filmfesztivál a napokban. Az április 23-án kezdődött hatnapos rendezvény szervezői meghívták Elek Judit legutóbbi filmjét, a Visszatérést is. A pénteki vetítést közönségtalálkozó követi, amelyen részt vesz a forgatókönyvet is jegyző magyar rendező.

// európa

Tudor Giurgiu és Cserhalmi Sára is nyert Varsóban

Frédéric Fonteyne Tango libre című zenés filmdrámája nyerte el a hétvégén lezárult 28. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját. A díjazottak listájára idén egy magyar és egy román film is felkerült.

// európa

Indul a Finale!

Új magyar rövidfilm debütál az október 7-én kezdődő varsói filmfesztivál versenyprogramjában. Az A-kategóriás filmfesztiválhoz kapcsolódó CentEast-en Hajdu Szabolcs készülőben lévő új filmjét ismerhetik meg a szakmabeliek.

// európa