/ /

Versenyfilmek hírek

Extrém és ambíciós filmek versenyeznek idén a TIFF-en

Kereken egy tucat film versenyez idén a Transilvania Trófeáért: hat elsőfilm van közöttük, hat rendező pedig a második munkájával indul. Van köztük iráni, új-zélandi, brit, norvég, olasz, tanzániai, bolgár, amerikai, spanyol, lengyel és román is.

// kárpát-medence

Tizennyolcan az Arany Pálmáért

Végleges a Cannes-i filmfesztivál versenyprogramja. Szőcs Petra A kivégzés című filmjét is meghívták a rövidfilmek versenyébe.

// európa

Összeállt a 11. kecskeméti fesztivál versenyprogramja

A háromtagú előzsűri döntése értelmében a 174 nevezett hazai alkotásból összesen 23 egyedi rövidfilm, 19 tévésorozat-epizód, 12 videoklip, 50 alkalmazott animáció és 41 diákfilm került a versenybe. Van köztük három, a tavalyi és tavalyelőtti Filmtett-workshopban készült rajzfilm is: Bacsa Regina Industrial Boogie-ja, illetve Bertóti Attila és Patrovits Tamás két közös szignálja.

// kárpát-medence

TIFF 2009: 12 versenyfilm

Idén a TIFF-en 12 film száll versenybe egymással. Olyan országok filmjei versenyeznek majd, mint Törökország, Németország, Brazília, Franciaország, Nagy-Britannia, Magyarország, Spanyolország, Norvégia, Mexikó, Srí Lanka, Afganisztán – és nem utolsósorban: Románia.

// kárpát-medence