/ /

Verzió hírek

Kiosztották a 14. Verzió díjait

Tegnap este kihirdették a 14. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál díjait. A legnagyobb hatású film díját (Impact Award) a Jacksonnak ítélték, különdíjban részesült a Mr. Gay Syria és a Várakozás. A legjobb diákfilm díját a Kisvárosi cowboyok kapta, a közönségdíjat A per alkotói vihették haza.

// kárpát-medence

Német-holland-kubai koprodukció nyert a Verzión

A Havanna Tranzit című német-holland-kubai koprodukciónak a legjobb emberi jogi dokumentumfilmnek járó elismerést ítélték oda, közönségdíjjal az iráni Rohszareh Gaem Magami Sonita című alkotását jutalmazták Budapesten a 13. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm-fesztivál vasárnap esti zárónapján.

// kárpát-medence

Hajdú Eszter és Gerő Marcell nyerte a Verzió díjait

A közönség szavazatai alapján Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című filmje nyerte el az 1000 dolláros Verzió-díjat, a diákzsűri által odaítélt 100 000 forintos különdíjjal Gerő Marcell Káin gyermekei című alkotását jutalmazták Budapesten a 11. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál vasárnapi zárónapján.

// kárpát-medence

60 film a Verzión

26 ország mintegy 60 filmjét vetítik Budapest öt helyszínén a holnap kezdődő Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon, amelyen fehérorosz alternatív színházat, iráni mullahokat, ruandai focistákat, csehszlovák terroristákat és vándorló magyarokat bemutató alkotásokat is láthatnak az érdeklődők.

// kárpát-medence

Tanzániai albínókról szóló film tarolt a Verzió emberi jogi filmfesztiválon

A tanzániai albínók sanyarú sorsát bemutató, A nap árnyékában (In The Shadow Of The Sun) című film nyerte el a közönség szavazatai alapján odaítélt 2000 dolláros Verzió-díjat és a diákzsűri döntése alapján kiosztott 100 000 forintos különdíjat is a 10. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál vasárnapi zárónapján.

// kárpát-medence

Az Öt törött kamera című film tarolt a Verzió-fesztiválon

A közönség szavazatai alapján a palesztin Emad Burnat és az izraeli Guy Davidi Öt törött kamera című alkotása nyerte el az 1500 eurós Verzió-díjat, és idén először a diákzsűri által odaítélt 100 000 forintos különdíjjal is a holland–francia–izraeli–palesztin koprodukcióban készült dokumentumfilmet jutalmazták 9. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál zárónapján.

// kárpát-medence

Nyolcadszor rendezik meg a Verzió emberi jogi dokumentumfilm fesztivált

Friss, kreatív dokumentumfilmeket kínál november 8-tól Budapesten a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amelyre több mint 60 alkotás érkezik 26 országból. A nyolcadik alkalommal tartandó fesztiválnak a Toldi és az Odeon-Lloyd mozi, a Cirko-Gejzír Filmszínház és az OSA Archívum ad otthont.

// kárpát-medence