/ /

Világháború hírek

Nem talál forgalmazóra Japánban az új Angelina Jolie-film

A Rendíthetetlen (Unbroken) ugyanis az amerikai olimpikon és háborús hős Louis „Louie” Zamperini története, aki a második világháborúban túléli repülőgépe lezuhanását, majd a japán hadsereg kezébe kerül, és fogolytáborba viszik, ahol embertelenül bánnak vele.

// nagyvilág

Kitiltanák Japánból Angelina Jolie-t

Angelina Jolie „rasszista”, ezért ki kellene tiltani az országból – mondják felháborodott japán nacionalisták a rendező-színésznő új filmje, az Unbroken apropóján. A film második világháborús történet, japán lágerekben sínylődő hadifoglyok drámája.

// nagyvilág

Még egy világháborús thrillerben fog játszani Brad Pitt

Alig fejezi be a második világháború idején játszódó Fury forgatását, pár hónappal később egy szintén világháborús témájú, romantikus thriller főszerepét kezdi Brad Pitt. A kettő között, még 2014-ben leforgatják a Z világháború folytatását is.

// hollywood

Churchill szerepére készül Kevin Spacey

Kevin Spacey belejött a politikusszerepbe: miután a Kártyavár (House of Cards) című Netflix-sorozat Francis Underwoodjaként edzett, most megkapta Winston Churchill szerepét a Captain of the Gate című mozifilmben.

// hollywood

A „háború gyermekeiről” forgatna Mészáros Márta

A második világháború után játszódik és a szétszakadt emberi kapcsolatokról szól majd Mészáros Márta új filmje, amelynek forgatókönyvét a varsói European Network Remembrance and Solidarity (ENRS), az osztrák Boltzmann Intézet és a Magyar Nemzeti Filmalap együttműködésével, támogatásával fejleszti a Kossuth-díjas rendező.

// kárpát-medence