Visszatér Budapestre Ennio Morricone Visszatér Budapestre Ennio Morricone

Visszatér Budapestre Ennio Morricone

Bár a 2017-es budapesti fellépését is utolsóként reklámozták, európai búcsúturnéja részeként visszatér a Papp László Sportarénába a kétszeres Oscar-díjas Ennio Morricone.

A 90 éves zeneszerző (portrénk ide kattintva olvasható) január 23-án kétszáz hangszeres és énekes előadó közreműködésével vezényli saját műveit. A 60 év zenéje című turné keretében január 19. és május 19. között Krakkóban, Berlinben, Prágában, Stockholmban, Fornebuban, Antwerpenben, Dublinban és Veronában is fellép.

Morricone 1928. november 10-én született Rómában, az 1960-as évek elejétől foglalkozik filmzeneszerzéssel. Sergio Leone és Giuseppe Tornatore rendszeres alkotótársa, együttműködött Bernardo Bertoluccival, Lina Wertmüllerrel, Brian De Palmával, Roman Polanskival és Oliver Stone-al is. Koltai Lajos operatőrrel háromszor dolgozott együtt, a Malèna és Az óceánjáró zongorista legendája (La leggenda del pianista sull'oceano) című Tornatore-filmeken és a Sorstalanságon is.

Az olasz zeneszerző 2007-ben életmű-Oscart kapott, 2016-ban pedig öt korábbi jelölés után az Aljas nyolcas (The Hateful Eight) zenéjéért nyerte el az Amerikai Filmakadémia „igazi” elismerését.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat