/ /

Youtube hírek

600 MGM-film kölcsönözhető a Google-nél

Az amerikai Metro-Goldwyn-Mayer Inc. stúdió hatszáz filmjével bővíti kölcsönzői kínálatát a Google cég leányvállalataként működő Youtube portál, valamint a Google Play nevű virtuális bolt.

// hollywood

Háromszázezer fölött jár a YouTube-on az első magyar websorozat nézettsége

Már több mint háromszázezren töltötték le Horgas Ádámnak kifejezetten a világhálóra készült első magyar thriller websorozatát, amelynek utolsó epizódja a napokban került fel a YouTube közösségi videomegosztó portálra. A MAB című 16-részes sorozat főszerepeit Botos Éva, Hirtling István és Almási Sándor alakítja. A történet egy bérházban játszódik, ahol egyetlen éjszaka leforgása alatt mindenki meghal. A kiérkező rendőrök az elhunytakon semmiféle külsérelmi nyomot nem találnak. (MTI)

// nagyvilág

Kihirdették a Youtube-verseny győzteseit

A legnívósabbnak ítélt videókat helyi idő szerint csütörtök este tették közzé a múzeum Fifth Avenue-n található, Frank Lloyd Wright által tervezett emblematikus épületében, amelynek belső rotundájában és homlokzatán ki is vetítették az alkotásokat.

// nagyvilág

Rendezz filmet közösen az egész világgal!

A Life in a Day (Az élet egy napban) címet viselő projekt egy egyedülálló filmes kísérlet, melynek gerincét a tervek szerint YouTube-videók képezik, méghozzá oly módon, hogy a filmesek minden felhasználót felkérnek: készítsen egy filmet július 24-én. A felhívásra 13 éven felüliek jelentkezhetnek. (kultúra.hu)

// nagyvilág