Hollywood is felfigyelt a 70 dolláros zombifilmre Hollywood is felfigyelt a 70 dolláros zombifilmre

Hollywood is felfigyelt a 70 dolláros zombifilmre

Nagy port kavart az idei Cannes-i Filmfesztiválon a brit Marc Price első nagyjátékfilmje, a Colin. Price zombifilmjének költségvetése ugyanis nem több, mint 70 dollár volt. Ám a no-budget ellenére már japán és hollywoodi forgalmazók is versengenek Price kegyeiért – tájékoztatott a CNN.

„Amikor azt mondjuk, hogy alacsony költségvetésű film, az emberek azt hiszik, hogy néhány ezresről (dollár) van szó. Senki nem tudja elképzelni, hogy ez hogy lehetséges, az emberek elképedtek Marc teljesítményén” – nyilatkozta Helen Grace a Left Films-től, aki segített népszerűsíteni a filmet Cannes-ban.

Az alkotók a Facebook és MySpace közösségi oldalakon reklámozták, hogy önkéntes zombikat keresnek a filmhez, és hollywoodi kasszasikerekből kölcsönzött sminkesekkel varázsoltak a jelentkezőkből 50 darab élőhalottat. A film különlegessége nemcsak az alacsony költségvetésben rejlik, hanem a történetben is: az eseményeket nem az áldozatok, hanem a zombik perspektívájából látjuk.

Marc Price: Colin

Price elmondása szerint azért döntött úgy, hogy gyakorlatilag a semmiből készít filmet, mert rájött, hogy soha nem lenne képes annyi pénzt összeszedni, ami egy film elkészítéséhez szükségeltetik. A rendező most csak abban reménykedik, hogy ezzel a filmmel sikerül majd annyi pénzt összeszednie, hogy megalapozza következő alkotását, aminek költségvetése talán kétszerese lesz a Colinnak – viccelődött Price.

A CNN azt is megkérdezte a rendezőtől, hogy mire használták fel azt a 70 dollárt. A rendező így válaszolt:  „Vettünk egy feszítővasat és néhány ragasztószalagot, és azt hiszem kerítettünk némi teát és kávét is, persze nem a drágábbik fajtából, csak az egyszerűbből – hogy a zombik is örüljenek.”

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat