/ /

Zsigmond vilmos hírek

Meghalt Zsigmond Vilmos

Zsigmond Vilmost a San Franciscótól délre fekvő Big Sur településen, álmában érte a halál január 1-jén, kevéssel éjfél előtt – mondta el az MTI-nek Romwalter Béla, az elhunyt Oscar-díjas operatőrrel közösen indított Sparks vállalat vezetője.

// kárpát-medence

Fényképezte Zsigmond Vilmos. Kiállítás Budapesten

A Harmadik típusú találkozások, a Szarvasvadász vagy a Fekete Dália Oscar-, BAFTA- és Emmy-díjas operatőre, az idén 85. születésnapját ünneplő Zsigmond Vilmos eddigi életművét bemutató grandiózus kiállítás nyílik a Tavaszi Fesztivál első programjaként április 11-én a Ludwig Múzeumban. A világon most először lesznek láthatóak a neves operatőr 1950-es évektől napjainkig készített fotográfiái. A mintegy 150 fotót és számos filmes bejátszást felsorakoztató anyag június 21-éig látogatható.

// kárpát-medence

Életműdíjat kap Zsigmond Vilmos a CineFesten

A szárnyas fejvadász, a Sugarlandi hajtóvadászat és a Harmadik típusú találkozások világhírű operatőre kapja a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját. Az elismerést szombaton a díjátadó ünnepség keretében adják át az alkotónak.

// kárpát-medence

Operatőri Mesteriskola a Korda Filmstúdióban

Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér tart mesterkurzust augusztus 28. és szeptember 10. között operatőrhallgatók számára a Budapest Cinematography Masterclass (BMC) képzés keretében Etyeken – tájékoztatták az MTI-t a rendezvény szervezői.

// kárpát-medence