Alejandro Jodorowsky, David Lynch és Zsigmond Vilmos közös filmterve Alejandro Jodorowsky, David Lynch és Zsigmond Vilmos közös filmterve

Alejandro Jodorowsky, David Lynch és Zsigmond Vilmos közös filmterve

Alejandro Jodorowsky több mint egy évtized után újra filmet forgat: a King Shot című francia–amerikai koprodukció Nick Nolte főszereplésével és Zsigmond Vilmos operatőri munkájával készül.

Az alkotás francia producere a magyar származású, Párizsban élő Simon Shandor lesz.

A 61. Cannes-i Filmfesztiválon nagy érdeklődést keltett Alejandro Jodorowsky, Nick Nolte és a producer, Simon Shandor közös megjelenése a fesztiválpalota vörös szőnyegén, ami találgatásoknak, valós és álhíreknek szolgált alapul.

A filmes alkotók Jodorowsky új filmterve, a King Shot kapcsán találkoztak a filmes seregszemlén. A médiaérdeklődést elsősorban az váltotta ki, hogy Simon Shandor producer Alexandro Jodorowsky mellett David Lynchet is bevonta a projektbe executive producerként. A két rendező először fog együtt dolgozni.

A művészi polihisztorságáról ismert ukrán származású, chilei-mexikói filmrendező (A vakond, a Szent hegy, a Szent vér) több mint egy évtized után kíván visszatérni King Shot című filmjével, amely jelenleg előkészítési fázisban tart. A forgatás kezdetének tervezett időpontja 2008 októbere.

A két legendás rendezőn kívül több világhírű sztár vesz részt a következő szezon egyik legizgalmasabbnak ígérkező filmtervében, így többek között Nick Nolte, Marilyn Manson, Asia Argento, Udo Kier és Arielle Dombasle vállaltak szerepet a közös munkában. Tárgyalások folynak továbbá Mickey Rourke-kal, Santiago Segurával és Rossy de Palmával.

A King Shot Jodorowsky első, nagyközönséget megcélzó nagyjátékfilm-terve, amely mainstream jellege mellett megőrzi a rendező határtalan fantáziavilágát. A híres író és képregényszerző, valamint elismert tarotszakértő Jodorowsky "metafizikus spagettigengszter-filmnek" nevezi saját képregényén alapuló filmtervét.

Forrás: MTI

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat