/

Hírek

Meghalt Alain Robbe-Grillet

Alain Robbe-Grillet, francia író, forgatókönyvíró, rendező, a francia új regény egyik képviselője, a Tavaly Marienbadban forgatókönyvírója, A szép fogolynő, a Transzeurópa expressz rendezője nyolcvanöt éves korában elhunyt.

// európa

Eladó a Hollywood-domb

22 millió dollárért lehet megvásárolni a Föld egyik legnépszerűbb földterületét, közölte a The Times brit napilap.

// hollywood

Az európai animációs koprodukciók fóruma

Évente több mint 250 potenciális befektető vesz részt a Cartoon Forumon. Ez legalább 100 sugárzót és 150 befektetőt ill. videószerkesztőt jelent, akiknek így lehetősége nyílik arra, hogy 31 európai ország legújabb televíziós animációs projektjeit megtekinthessék.

// európa

Az 58. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve díja egy brazil alkotásé

Szombat este átadták a 10 napja tartó Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjait. José Padilha brazil rendező Tropa de elite – The Elite Squad című filmje kapta az Arany Medvét, a fesztivál legjobb filmnek járó fődíját. Az alkotás a kábítószermaffia elleni könyörtelen harcot és ennek keretében a katonai rendőrség egyik különleges egységének tevékenységét mutatja be.

// európa

Holland–flamand filmfesztivál Budapesten

2008 február közepétől egy egész hónapon át tartó rendezvénysorozattal mutatkozik be Magyarországon a holland–flamand kortárs képzőművészet, komoly-, jazz- és popzene, formatervezés, színház és mozi. A LOW Fesztivál elnevezés Németalföldre (Low Countries) utal, amely Hollandiát és Flandriát foglalja magába.

// kárpát-medence

Könyvbemutató az új román filmről a Berlinalen

A Román Kulturális Intézet gondozásában megjelent Ariadna Grădinaru és Dragoş Tudor Tinerii, cei noi şi curajoşi (Az új fiatal és bátor nemzedék) című 13 román fiatal filmes alkotót bemutató könyve.

// európa