/

Kritikaíró pályázat 2012

Egy hónapja hirdettük meg a kétévente jelentkező kritikaíró pályázatunk idei kiadását, ahol – az eddigiektől eltérően – csak Erdélyből kerestünk fiatal tehetségeket. Két szöveggel kellett jelentkezni: egyrészt egy régebbi, szabadon válaszott filmről vártunk kritikát, másrészt egy általunk kijelölt frissebb, ötös listából kellett témát válogatni.

Alább olvashatók a határidő lezártáig beérkezett pályamunkák: az első oszlopban a szabadon, a másodikban a listából választott kritikák találhatóak – és ezzel el is indult a közönségszavazás. Ugyanis a Filmtett szerkesztőiből (Buzogány Klára, Papp Attila Zsolt, Jakab-Benke Nándor) álló zsűri pontozása mellett a legnépszerűbb szöveg is díjat kap, amely népszerűségét facebookos lájkokkal mérjük. December 20-áig lehet tehát gyűjteni a lájkokat, de csak és kizárólag az adott kritika filmtettes lapjára: a megosztás tényének lájkjai nem érnek, csak ami a Filmtetten, a lap alján nyomon követhető.

A pályamunkákat stilizálás és szerkesztés nékül, csak korrektúrával és minimális tördeléssel közöltük, az eredményhirdetés a közönségszavazás lejárta után, december 21-én lesz.

Jó böngészést és sok sikert!