/

Kritikaíró pályázat 2015

Lezárult a Filmtett – Erdélyi Filmes Portál idei kritikapályázata. Alább olvashatók a határidő lezártáig beérkezett pályamunkák: az első oszlopban a szabadon, a másodikban a listából választott kritikák találhatóak. Február 15-éig lehetett gyűjteni a lájkokat, s közben a zsűri értékelései is megszülettek:

  • I. díj (egy Blu-ray-lejátszó, ingyenes részvétel a 14. Filmtett-workshop kritikusi csoportjában és publikációs lehetőség a Filmtetten): György Szidónia.
  • II. díj (ingyenes részvétel a 14. Filmtett-workshop kritikusi csoportjában, egy filmes szakkönyv-csomag és publikációs lehetőség a Filmtetten): Bereczki Beáta Hajnalka.
  • III. díj (filmes szakkönyv-csomag és publikációs lehetőség a Filmtetten), megosztva: Prózsa Lilla, Kovács Zoltán Genzo.
  • közönségdíj (lézernyomtató, filmes szakkönyv-csomag 150 lej értékben és publikációs lehetőség a Filmtetten): Prózsa Lilla Zsuzsanna (Emlékek hangos életkockákon című kritikáját 770-en lájkolták a Facebookon, két szövegére összesen 1212 lájk érkezett)
  • a Cinefest különdíja (akkreditáció, szállás és útiköltség a 12. Jameson Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválra, beszámoló megjelenése a Filmtetten): Bereczki Beáta Hajnalka.

Gratulálunk a nyerteseknek, köszönjük minden pályázónak a játékot!

A Filmtett szerkesztői


Louise Malle Vacsorám Andréval és a Coen fivérek Llewyn Davis világa című filmjéről fogalmazta meg kritikáját a 25 éves, marosvásárhelyi Becze Dalma. Könnyeden megfogalmazott, színvonalas írásait örömmel olvastuk, majd mély döbbenettel fogadtuk a sajtóban közölt halálhírét… Őszinte részvétünk gyászolóinak! A kritikáit végül nem pontoztuk.