Filmtett 8–9.

II. évfolyam, 2–3. szám, 2001. február-március

Beszélgetés Meskó Zsolt producerrel. Videochips – a videklipekről és a romániai popzenepiacról. Az elbeszélés kialakulása a filmtörténetben. Metropolis árnyékában: a sci-fi műfajtörténete. Filmiskola: a kameramozgás. Werckmeister harmóniák, Szerelemre hangolva, Férfibecsület, Tigris és Sárkány, Csodás álmok jönnek. A keleti film hódító útja Párizsban.

2012. október 10.

Filmtett 25.

III. évfolyam, 8. szám, 2002. október

Interjú Radu Gabreával. Sztori, hisztori: film és történelem – Gáspárik Attila, Călin Căliman, Csantavéri Júlia tanulmányai. Animáció világszerte. Szőts István-portré. Beszélgetés Cs. Nagy Sándorral. Homok alatt; Ébrenjárók; A Jade Skorpió átka; Lucía és a szex; Men in Black; Különvélemény. Képátvitelek – recenzió.

2012. október 10.

Filmtett 42.

V. évfolyam, 4. szám, 2004. május

Filmarchiválás, filmrestaurálás: Gyürey Vera és a 64 000 alumíniumdoboz, az első színes magyar film restaurálása, kolozsvári némafilm Berlinből, DVD és archiválás. Interjúk Ujj Mészáros Károllyal és Kató Csillával. Mélyen őrzött titkok, Horrorra akadva 3., Elveszett jelentés, Barbár inváziók.

2012. október 10.

Filmtett 58.

VII. évfolyam, 2. szám, 2006. március

Tímár Péter, aki „kiakasztotta a filmet”, és Kocsis Ágnes tapéták és művirágok között – két interjú. Bájos szinglifilm, mitikus dokumentumfilm, Ginger-csavar háló nélkül, a kortalan Rokonok és a többiek: 37. Magyar Filmszemle. Bin Jip, A Grimm testvérek, München.

2012. október 10.

Filmtett 74.

VIII. évfolyam, 8. szám, 2007. október

Sigourney Weaver, akit mindig megtalálnak a jó szerepek. Szlovák filmtörténet 2/2. Európai történetek: délszláv háború, romafilmek, skandináv elidegenedés. Grindhouse, Őfelsége pincére voltam, Paprika, Híd Terabithia fölött, A Simpson család – a film.

2012. október 10.

Filmtett 10.

II. évfolyam, 4. szám, 2001. április

Beszélgetés Xantus Gábor rendező-operatőrrel. Reklámfalás: mindent a reklámokról. Európai filmes avantgárd. Filmiskola: a megvilágítással kapcsolatos esztétikai alapfogalmak. Beszélgetés Farkas Szabolcs rendezővel. A sötétség tanulságai, Billy Eliot, Fedezd fel Forrestert. Tallózás a Cahiers du Cinéma márciusi számából.

2012. október 10.

Filmtett 26.

III. évfolyam, 9. szám, 2002. november

Beszélgetés Horváth Györggyel, a MOKÉP vezérigazgatójával. Képzőművészet és film. Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle. Peter Greenaway retrospektív kiállítása. Cakó Ferenc homokanimációi. A magyar rajzfilmművészet története. Mészáros Márta-portré. X. Titanic Filmfesztivál. Astra Filmfeszt. Beszélj hozzá; Felhő a Gangesz felett; Occident; Gosford Park.

2012. október 10.

Filmtett 43.

V. évfolyam, 5. szám, 2004. június

Tamara-kerekasztal. A Kelet az Kelet: filmgyártás Bollywoodban, Törökországban, Iránban és Japánban. Gus van Sant-portré. Fesztiválok Udinében, Győrben és Budapesten. Zatoichi, A passió, Ennyit a szerelemről, Csavard be, Beckam, Pán Péter.

2012. október 10.

Filmtett 59.

VII. évfolyam, 3. szám, 2006. április

A francia film története 1/3. Mozaikkockák az animációsfilm-készítésről: Dargay Attila, Nepp József, Gil Alkabetz, Radu Vasile Igazság, fiatal erdélyi rendezők. Kis magyar diafilmtörténet és az Oscar-díj története. Fehér tenyér, Johanna, A Herceg haladéka, Brokeback Mountain.

2012. október 10.

Filmtett 11.

II. évfolyam, 5. szám, 2001. május

Beszélgetés Réz András filmesztétával. Religious movies: film és vallás. Az irodalom visszavág: a sci-fi műfajtörténete (4/3). Filmiskola: a hang használata a filmben. Beszélgetés Cristi Puiu román filmrendezővel. O fantasma, A mexikói, A Blair Witch-projekt, Ó testvér, merre visz utad?, Mi kell a nőnek?

2012. október 10.