/ / /

Az Ars Sacra Fesztivál felhívása

Filmkészítés pályázat (filmes pályázat)

www.ars-sacra.hu/filmfesztival


Az Ars Sacra Fesztivál – amely ismét elnyerte az Európai Fesztiválszövetség által adományozott EFFE Label minősítést – meghirdeti harmadik filmfesztiválját.

A III. Ars Sacra Filmfesztiválra olyan témájú filmeket várnak, amelyek emberi sorsokról, az emberi élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről és az örök emberi értékekről szólnak, bemutatják a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, kultúráját, a határon túli magyarság sorsát, részben vagy egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témával foglalkoznak.

Műfaji megkötés nélkül az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

  • egész estés dokumentumfilm
  • rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti)
  • rövid dokumentumfilm

A beküldött filmeket előzsűri bírálja el, a versenyprogramba választott munkák nyilvános vetítésen kerülnek bemutatásra. A szakmai zsűri kategóriánként ad ki díjakat.

Az Ars Sacra Filmfesztiválra a 2016. január 1-je után készült, és a tavalyi filmfesztiválra még nem nevezett filmekkel lehet jelentkezni. Egy alkotótól kategóriánként 2-2 mű nevezhető. A versenybe válogatott filmekről a végleges formátumot legjobb minőségben lemezen vagy pendrive-on kérik 2018. szeptember 1-ig.

Az online nevezési lap kitölthető a fesztivál honlapján. Nevezési díj nincs.

Az Ars Sacra Fesztivál felhívása