/ / /

Promóció a MEDIA országokon kívül

Filmforgalmazás pályázat (filmes pályázat)

http://mediadesk.hu/


A pályázatok beadási határideje: 2008. július 9.

Kik pályázhatnak?
Olyan európai szervezetek, vagy európai szervezetek hálózatai kaphatnak támogatást, melyek létrehozzák, megvalósítják és teljesítik az alábbi tevékenységi programokat:
1. tevékenységi program: Fesztiválok támogatása az európai filmalkotások műsorra tűzése érdekében
2. tevékenységi program: Az európai filmek fesztiválon való részvételének promóciója
3. tevékenységi program: Utánkövető intézkedések a fesztiválokon bemutatott filmek forgalmazásának és vetítésének elősegítésére

Mire kérhető támogatás?
A MEDIA Programban nem szereplő országokban szervezett filmfesztiválok témakörén belül a következő tevékenységek kaphatnak támogatást: tanácsadás és segítségnyújtás fesztiválok számára; a fesztiválokon szereplő európai filmek promóciója; a fesztiválokon bemutatott filmek nyomon követése, illetve vetítésükhöz és forgalmazásukhoz nyújtott segítség.

A támogatás célja:
-az európai filmalkotások promóciójának és terjesztésének elősegítése vásárokon és filmfesztiválokon Európában és világszerte;
-egy európai szakmai hálózat kiépítésének elősegítése az európai és nemzetközi piacokon;
-a nem nemzeti filmek szélesebb körű, nemzeteken átívelő terjesztésének, forgalmazásának elősegítése az európai és nemzetközi piacokon.

Támogatás mértéke:
A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 50%-a lehet.

A részletes útmutató (guidelines) a pályázatok kitöltéséhez, valamint a jelentkezési lapok (application forms) és egyéb mellékletek letölthetők az oldalon.

Promóció a MEDIA országokon kívül