/ /

· írta

A legédibb dolgok a Csillagok háborújából

Toplista

Mindenki december 17-re készül, mindenhonnan duvadnak a különféle csillagokháborújás összeállítások, kicsit pironkodnánk lemaradni, így aztán itt vannak a legcukibb, legédibb, legsimizhetőbb-bukshizhatóbb cukorfalatok a Star Warsokból.

Yoda

Yoda

Ő minden bölcsesség és minden cukiság forrása, dalaibb a lámánál is, el kell olvadni angol kiejtésétől, s mindezt már vagy 800 éve csinálja, úgyhogy muszáj neki – aszott zöld bőre ellenére, vagy tán pont azért – a lista élére kerülnie. Sajnos, az Erő sötét oldalának behódoló Darth Lucas az új (illetve mostmár annyira nem új) előzménytrilógiában a zseniális bábot CGI-re cserélte, ez azért erősen csorbítja az agg jedi-mester nimbuszát.

Ewok

Ewok

Egy egész faj (kollektív módon) került a második helyre. Ők azok, akiket nemcsak harcostársnak, hanem háziállatnak is elfogadnánk. Gondolom, pont ezért voltak kitalálva. Hogy erősítsék a frenchise-t merchandise-vonalon. Mondjuk bevált, mert irtózatosan édik.

R2D2

R2D2

A pittyogó, csipegő, nyikorgó robot kamaszkorunk kedvenc droidja. Tegye fel (mindkét) kezét, aki nem próbálta füttyögéssel utánozni különcz dialektusát! Kedves barátja, C3PO nem került be a listába, mert roppantul idegesítő.

Jawák

Jawák

A jawa faj nem feltétlenül cukinak volt kitalálva, hanem igazából kicsit rosszféle, csibész, tolvaj népség, de beszédük és sötétből kifénylő szembogaruk miatt egy nanoszekundum alatt belopják magukat a szívünkbe. Szinte olyan jók, mint a hobbitok!

Bantha

Bantha

Ezen nagyon nincs mit magyarázni, csak rá kell nézni. Haladó sztárvorzosok viszont tudják, hogy a bantha pudu (poodoo) mennyire büdös.

Wookie (Chewbacca/Csubakka)

Wookie (Chewbacca/Csubakka)

Egy két lábon járó szőnyeg, ahogy Leia hercegnő megjegyzi egy adott ponton, és tényleg. De a szőnyegeket szerejük, mert melegen tartanak hosszú téli estéken. Ez meg még bőg is közben, amely egyszerű kommunikációs formának tűnik ugyan, de háziállattal rendelkezők hamar rájönnek, hogy nincs kétféle nyávo bőgés.

Nien Nunb

Nien Nunb

Ő a napi egérpótló. Sullust bolygó lakója, és még űrhajót vezetni kormányozni is tud. Teljes zagyvaságnak tűnik beszéde, de Lando bezzeg megérti.

Figrin D'an and the Modal Nodes

Figrin D'an and the Modal Nodes

Igen, ők a zenekar a Mos Eisley űrkikötő kocsmájából. Amennyire krípik, annyira édik is, s már csak eme kettősség miatt is helyet érdemelnek egy efféle listán. Persze mindegyiküknek külön neve van, ha nem hiszed, sorolom: Figrin D'an, Nalan Cheel, Tedn Dahai, Doikk Na'ts, Ickabel G'ont, Tech Mo'r és Lirin Car'n. Jobbak, mint Justin Beaber és zenekara, az szent!

Gian Ackbar admirális

Gian Ackbar admirális

Ő egy humanoid tintahal. Ennyi.

Greedo

Greedo

A beszédes nevű Greedo is negatív figura, de annyira vicces, hogy nem csoda hogy senki se veszi komolyan. Így Han Solo sem, aki rövid beszélgetés után lepuffantja. Na, ő biztosan nem tér vissza Jockey vagy Bobby Ewingként a hetedik epizódban!