Adod az adód?

Igen, megint itt vagyunk, megint kuncsorgunk a pénzedért, de te is tudod, hogy jobb helyen lesz nálunk, mert máskülönben egyszerűen evaporálódik a kibogozhatatlan román állami bürokrácia valamelyik bugyrában (vagy még rosszabb: valamelyik helyi kiskirály újabb arany vécéülőkéjét vagy yachtkormányát vonja be egy-egy új karátnyi réteggel). Mi legalább tényleg arra fordítjuk, amire kérjük: a Filmtett fenntartására.

Hiszen te is szereted reggelente megnyitni (fészbukról, meló helyett mellett) egy kávécska szürcsölése közben a friss híreket, film- és sorozatkritikákat, filmtörténeti és -esztétikai tanulmányokat, rendezőportrékat, filmes könyvek recenziót, toplistákat és sok mást. De lehet, hogy beültél már egy ingyenes vetítésre a tizenöt erdélyi város valamelyikében a Filmtettfeszt alatt és bóbiskoltál egy agyondíjazott magyar filmen vagy felröhögtél egy romantikus vígjátékon, amin nem szabadott volna, hiszen te is sznob vagy, aki nem néz romantikus vígjátékot, pláne magyart. Vagy elképedve nézted, hogy mire képesek ezek a mai fiatalok, akik a Filmtett-táborban tanultak filmkészítést a szakma nagyjaitól. Igen, ezeket mind csináljuk, nap mint nap, hónapról hónapra, és sokszor nem egyszerű ezt a sokmindent (s emellett könyvkiadás, filmforgalmazás) tető alá hozni a néha teljesen random állami támogatásokból, lehetetlen kritériumrendszerű pályázatokból.

Szóval ha az egyébként is levont adódat nekünk adnád az elpazarlás helyett, akkor két opciód van: az egyszerűbb az, hogy mindenféle cécót nélkülözve ide kattintasz és kitöltöd az adataiddal online, aláírod és továbbküldöd nekünk (filmtett@filmtett.ro), a másik meg az, hogy az ide kattintva található pdf-űrlapot le-, majd kitöltöd, majd aláírva és beszkennelve átküldöd nekünk (semmivel sem nehezebb, mint a deklarációk írogatása, amit két hónapig mindennap meg kellett csinálni a karantén alatt) június 20-ig. Postázhatod magad is, de minek állj sorba, pláne most?

Nagyon szépen köszönjük, jó olvasgatást és filmnézést kívánunk!