„Nekem ez a rajzfilm teccik nagyon…”

A legfiatalabb „kritikusok" írásai

A rajzfilmek legszigorúbb kritikusai a gyermekek. Az ő véleményüket betűhű átírásban közöljük.

Szimba, a kalandos

Horváth Előd (Ben Guc), 11 éves

Kedvenc rajzfilmem az Oroszlánkirály (The Lion King). Két része van: Az oroszlánkirály, 2. Szimba büszkesége. A két részt egy rajzfilmként veszem most és egyszerre mind a két részről beszélek. Nagyon tetszik a grafikája, és a történet maga is szép. Azért is szeretem, mert nagyon kalandos.

Ez a történet egy oroszlánról, Szimbáról szól, amint az első részben le kell győznie nagybácsiát, Zordont (Scar), aki elfoglalta a Szimbát illető trónt. A második részben Zordon már halott, és híveit Szimba száműzte. Szimba lánya, Kiarn megbarátkozott Kovruval, Zordon fiával, aki nagy korában azt a küldetést kapta anyjától, Zirától, hogy Szimbát eltegye láb alól, de aztán átállt Szimbáékhoz, és a szeretet legyőzte a gyűlöletet, s a száműzöttek, kivéve Zirát, Zordon feleségét kibékültek Szimbáékkal.

Úgy gondolom, hogy ide még kellene egy 3. rész is. Ezt úgy szeretném, hogy itt már emberek is szerepeljenek, persze negatív szereplőkként. Vadászni jönnek az embrek, de az oroszlánok megvédik saját földjüket. Ha az emberek legyőznék az állatokat, s e területre is várost építenének, úgy is jó rajzfilm lenne, amely az ember kegyetlenségét mutatja meg, és bebizonyítaná, hogy a föld legádázabb ragadozója az ember...

Dexter laboratóriuma

Demény Balázs, 11 éves

Dexter, a kis zseninek van egy óriási laboratóriuma. Ő pontosan se tudja mekkora. Sok robotot meg minden mást feltalált. Ebbe a jó életbe csak egyvalaki akadályozza meg: Deedee. Deedee a testvére Dexternek. Deedee egy teljesen más vilásban él. Nem hogy csodálná Dextert, hanem mindent elront, amit Dexter készít.

Johnny Bravo

Ez a Johnny egy nagyon rendes csávó, csak sehogy se sikerül magának barátnőt találnia. Nagyon erős, fekete öves. Kicsit hülye trükökket próbálkozik, senki se csodálkozik hogy nincs barátnője. Ezen kívül egy teljesen primitív életet él.

Rupert, a segítőkész

Visky Anna, 12 éves

Nem hiába írok erről a rajzfilmről, hiszen kedvenceim közé tartozik. Nagyon szépen van megrajzolva és rettenetesen érdekfeszítő. Ha a gyerek leül, hogy megnézze az esti mesét, amelyben a Rupert is található, fel sem tud állni a tévé elől. Nekem főként azért tetszik, mert nagyon jól meg van rendezve. Mikor más filmeket néztem, igazán nem csodálkoztam, mert mintha azokhoz hasonló még száz lenne, de ha a Rupertet néztem, mindig úsztam az izgalomban.

Ennek a rajzfilmnek minden szereplője állat. Főszereplője természetesen Rupert, a maci, a varázsló, aki Ruperten mindig segít és még sokan mások. A történetek, amelyek külön epizódokban játszódnak le, nem kapcsolódnak egymáshoz. Ez is jó, mert mondjuk ha egy epizódját kihagyom, nem maradok le semmiről. Lehet rajta nevetni is, de a nézőnek izgalomban is része van. Rupert majdnem minden epizódban segíteni készül barátaival valakin. Időutazásokat is nagyon sokszor tesz, olyan világokba, amelyek fantasztikusak. Kalandjai során ellenségei is akadnak, nézeteltérésekbe ütközik, amelyekkel nyilván meg kell birkóznia.

Lehet, hogy ezt nem minden gyerek, aki látta a Rupetet így gondolja, de szerintem olyan 3 vagy 6 éves korúaknak tanulságos lehet a rajzfilm vagy Rupertet utánozni kezdik. Persze fiúkra gondolok. Végül is aki nem nézi a Rupertet, az kihagy kalandot, mókát, viccet, izgalmat vagy akármit, amit lehet, hogy más rajz filmekben egy formán nem találhat meg úgy, mint ebben. Én majdnem mindig megnéztem, de sajnos mostmár nem igen van programra tűzve. Ha már ilyen fajta rajzfilmekről beszélünk, mindenkinek egyaránt ajánlom a Paddington Bear című rajzfilmet. Jó szórakozást!
Kapcsolódó

A szerző véleménye nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.