Matulacio, Veletlenulsecia, Angeldaycio és a többiek

Telenovella-paródia blogos módra

Javában dúl az interneten a blogláz. Gondolataidat, rövidke eszmefuttatásaidat, egyáltalán nyilvános naplódat írhatod rendszeresen, képekkel tűzdelheted meg, sőt, még versenyezhetsz is vele. És bárkit megnevettethetsz vagy elgondolkodtathatsz, aki rábukkan. A márciusi Filmtett-lapszám előkészítésekor véletlenül akadtunk rá a következő freeblog-szövegre, amelynek gunyoros szerzőjére sajnos azóta sem sikerült ráakadnunk. A blog forrása a http://enmagam.freeblog.hu/Files/brazil.htm weboldal. Azt kívánjuk, olvasóink is csak annyit nevessenek ezen a telenovella-paródián, amennyit mi szórakoztunk rajta. A szerkesztők

1. rész
Matulacio gazdag földbirtokos, kíméletlen önkényúr, akinek semmi sem szent, ha céljai eléréséről van szó. Svbcio Torokszoficia lelkére akar beszélni. Az is kiderül, hogy érvényes és jogszerű volt Angeldaycio házassága. Fegyvere az erőszak, amitől akkor sem riad vissza, ha vágyainak célpontja éppen egy védtelen, gyenge nő. Matulacio és Fiannacia az esküvőjüket tervezgetik.

2. rész
Torokszoficia csúnyán elutasítja szerelmét. Slinkcia elárulja, hogy Krankcio a szeretője. Lolita Fatjocia össze akarja hozni Slinkcia és Veletlenulsecia barátságát. A szegénynegyedben tovább gyűrűzik a rosszindulatú pletyka veletlenulsecia tisztességtelen pénzkeresetéről. Torokszoficia megint próbál közelebb férkőzni Valentinacia köreihez.

3. rész
Bár Xybercio őrnagy és Skizocio semmit sem találnak, Xybercio azt tanácsolja, hogy Isoldecia tegyen feljelentést, ha Mr.acio zsarolja őt. Istencsászárcio lányát megdugta Matulacio, de az ő szerelme Roleecio. Skizocio próbálja megállítani, de nem sok sikerrel. Ekkor hozza őt össze a sors Torokszoficia személyével. Speedercio és Speedercia kapcsolata válságban van, a lány nem akar újabb sebeket szerezni.

4. rész
Zetor Leilacia a saját szakállára szeretne bosszút állni, Aliecia büntetését kiszabni, aki álnéven menekül az igazságszolgáltatás elol. Elviszi őt az étterembe is, ahová Roleecio és Fiannacia beültek munka után. Fisher99cio, egy jószándékú környékbeli felajánlja, hogy segít a betegápolásban. Suematracia kétségbeejti szüleit. Veletlenulsecia át akarja venni jogos örökségét.

5. rész
A családja pedig közel van. Lolita Fatjocia és Milescio mindenáron válni akar. Slinkcia megtudja a titkot, s idegösszeroppanást kap a hír hallatán. Suematracia nagyon a szívére veszi Sztornócio öngyilkosságának hírét. Mr.acio azt hazudja neki, hogy amennyiben szembeszegül vele, asszisztense a kazettát eljuttatja a tévécsatornákhoz.

6. rész
Matulacio és Veletlenulsecia találkoznak, hogy tisztázza a dolgokat Milescio számára. Elviszi őt az étterembe is, ahová Roleecio és Fiannacia beültek munka után. Milescio torokszoficia rendelkezésére bocsájtja egyik szobáját. Lolita Fatjocia össze akarja hozni Slinkcia és veletlenulsecia barátságát. veletlenulsecia nem is akar hallani Roleecio ötletéről, hogy vetessék el a gyereket.

7. rész
Isoldecia vissza akarja kapni a kompromittáló felvételeket Mr.acio fiókjából. Valentinacia Milescio és veletlenulsecia összeboronálásán fáradozik. veletlenulsecia a kapott pénzből a családján próbál segíteni. Skizocio megpróbál Roleecio lelkére beszélni, hogy engedje, hogy ő legyen az ügyvédje. 18 éves korában veletlenulsecia elhagyja a zárdát, amikor állást kap a gazdag és hatalmas, ámde konzervatív Di Carlo családnál.

8. rész
Veletlenulsecia és Milescio találkozik. Slinkcia kórházban van. veletlenulsecia Milescio szerelme lesz, és lassan megismeri legbelsőbb gondolatait is. Suematracia nyomozni kezd apja ügyében. Holdvirágcia nem mer kimenni az utcára.

9. rész
Aliecia tovább küzd Milescio szerelméért. A két fiatal, Torokszoficia és ifj. Mr.acio egyenlő arányban részesednek az örökségből. A sorsdöntő fordulat akkor következik be, amikor ügyvédeik közlik: az örökösöknek egy fedél alatt kell élniük és az üzlet vezetését is meg kell osztaniuk. A ház lakói fel vannak bolydulva Veletlenulsecia elhurcolása miatt, később érdeklődésük ellenségességgé fajul. Bár Xybercio őrnagy és Skizocio semmit sem találnak, Xybercio azt tanácsolja, hogy Isoldecia tegyen feljelentést, ha Mr.acio zsarolja őt.

10. rész
Istencsászárcio és Valentinacia szakítanak, de a lány továbbra sem áll szóba vele. Ellenőrzi az ügyvédnél, hogy a kislány apja aláírta-e a hivatalos papírt, hiszen lánya fiatalkorú. Veletlenulsecia visszaadná a vagyont a családnak, még örül is a megváltozott helyzetnek. Szeretné rendezni a kapcsolatát a férjével, de nem tudja elfeledtetni vele a gondolatot, hogy az ő szerelme tulajdonképpen Milescio. Suematracia bevallja anyjának, hogy gyereket vár.

11. rész
Suematracia és Angeldaycio szakítanak. Zetor Leilacia ráébred, igazságtalanul bánt Roleecio érzelmeivel, ám meglehet, már késő. Skizocio próbálja megállítani, de nem sok sikerrel. A házaspár három hónapos európai nászútra megy, ahol Torokszoficia álmai végre valóra válnak. Lolita Fatjocia és Milescio mindenáron válni akar.

12. rész
Veletlenulsecia arra kéri férjét, hogy ne vegye el Isoldecia állását, amiért össze akarta ugrasztani őket. Veletlenulsecia egyre inkább hajlandó megbocsájtani az apjának, pedig az nagyon durván viselkedik a személyzettel. Slinkcia elárulja, hogy Krankcio a szeretője. Elviszi őt az étterembe is, ahová Roleecio és Fiannacia beültek munka után. Húsz évvel később, amikor Limába költözik, két vágya van: megtalálni a szüleit és megtalálni az igaz szerelmet.

13. rész
Veletlenulsecia át akarja venni jogos örökségét. Valentinacia úgy akarja megszerezni Veletlenulsecia vagyonát, hogy Milescio segítségét kéri: vegye feleségül a lányt. Isoldecia észreveszi, hogy átkutatták a szobáját, amíg nem volt otthon. Lolita Fatjocia úgy dönt, hogy nem áll Milescio és Veletlenulsecia szerelme beteljesedésének útjába. Zetor Leilacia a saját szakállára szeretne bosszút állni, Aliecia büntetését kiszabni, aki álnéven menekül az igazságszolgáltatás elol.

14. rész
Slinkcia titokzatos körülmények közt elájul a fürdőszobában. Lolita Fatjocia visszavonja a válási beadványt. Bár Xybercio őrnagy és Skizocio semmit sem találnak, Xybercio azt tanácsolja, hogy Isoldecia tegyen feljelentést, ha Mr.acio zsarolja őt. veletlenulsecia bevallja, hogy szerelme: Milescio. Matulacio csellel Roleecio ellen fordítja a tüntetőket.

15. rész
Valentinacia esztelen költekezésbe kezd. Végül Angeldaycio látogatja meg az ügyvédet, aki pénzt ad neki előlegbe – ebből minden adósságát kifizeti. Az ifjabb Mr.acio mind küllemében, mind jellemében apjára hasonlít, ám lázadó természete és a sok elszenvedett keserűség bosszúra sarkallja. Valentinacia és Sericio doktor ismét találkozik. Valentinacia Lolita Fatjocia keresésének ürügyén Milescio ágyába próbál kerülni, de ő ellenáll a kísértésnek.

16. rész
Valentinacia esztelen költekezésbe kezd. A házaspár három hónapos európai nászútra megy, ahol torokszoficia álmai végre valóra válnak. A doktornő bíztatására Suematracia újra bemegy meglátogatni Angeldaycio otthonát. 18 éves korában veletlenulsecia elhagyja a zárdát, amikor állást kap a gazdag és hatalmas, ámde konzervatív Di Carlo családnál. Skizocio próbálja megállítani, de nem sok sikerrel.

17. rész
Matulacio gazdag földbirtokos, kiméletlen önkényúr, akinek semmi sem szent, ha céljai eléréséről van szó. Speedercio – Lolita Fatjocia unszolására – úgy dönt, hogy mindaddig a felesége mellett marad, amig az talpra nem áll. Mr.acio azt hazudja neki, hogy amennyiben szembeszegül vele, asszisztense a kazettát eljuttatja a tévécsatornákhoz. A házban is mindenki Aliecia ellensége. A férfi gyerekeknek szóló videóanyagot küld a kazetták helyett.

18. rész
A rendőrség megtalálja a kokaint, és Xybercio kénytelen Roleecio bűnösségében hinni. Szörnyű botrányt rendez, és kidobja a házból. veletlenulsecia egy zárdában nevelkedett, miután a szülei elhagyták csecsemőkorában. A fiatal lány azonnal rabul ejti a férfi szívét. Speedercio nem szíveli ugyan a fiút, de amikor megtudja, hogy veletlenulsecia terhes, megígéri, hogy segít tisztázni a férjét.

19. rész
Fegyvere az erőszak, amitől akkor sem riad vissza, ha vágyainak célpontja éppen egy védtelen, gyenge nő. veletlenulsecia és Milescio találkozik. Tomcatcio főbelövi magát, nehogy újra börtönbe vessék. Mr.acio packázik torokszoficia érzelmeivel. veletlenulsecia nyomozni kezd Fisher99cio után.

20. rész
Speedercio próbál beszélni a feleségével, de az csak a válásra tud gondolni. Roleecio még éppen a kapunál csípi el feleségét. Istencsászárcio erőszakoskodik Aliecia felett, aki erénye védve majdnem megöli a fiút. Kiderül, hogy a lány kiskorú, a házasság érvénytelen. Veletlenulsecia be akarja vallani az igazat, de Istencsászárnécia balesete megakadályozza ebben.Kapcsolódó

A szerző véleménye nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.