CGI közt veled lenni

Ezekre a folytatásokra számítsunk a következő években I.

Most, hogy kifejtettük, hogy mi a baj a szuperhősfilmek végtelen folytatásáradatával, vegyük csak számba, hogy milyen sequelekre lehet számítani az elkövetkező években – minden műfajban. Igen, ilyen sok van, és csak így, összesítve tűnik fel az a rémisztő ötletdeficit, ami miatt Hollywood eredetitörténet-fóbiában szenved már egy jó ideje. Egytől három hagymáig osztályoztuk a filmeket: az egyhagymásakra még akár jegyet is vennénk, ha nagyon megfenyeget valaki, a hármasak viszont már hámozás előtt bűzlenek a feleslegességtől.

Hősök? Szuper...

Avengers: Infinity War 1 és 2: A harmadik és negyedik Bosszúállók-filmet egyszerre forgatja Joe és Anthony Russo (a második Amerika kapitány rendezői), Joss Whedon helyett. Valószínűleg az Ultron kora végén megszellőztetett új bosszúálló-csapatra fókuszál majd.

Mikorra várható? 2018. és 2019. április.

Mennyire sírunk előre tőlük?


Captain America: Civil War: Az Amerika kapitány-trilógia befejező részét (Polgárháború) még megcsinálják a Russo-tesók, mielőtt továbblépnek az előbb említett Bosszúállók felé. De nemcsak a Kapitány lesz benne, hanem felbukkan a legeslegújabb Pókember is, meg Vasember is, meg még jópáran, szóval kicsit Avengers-film is lesz.

Mikorra várható? 2016. május.

Mennyire sírunk előre tőle?


Fantastic Four 2: A nemsokára mozikba kerülő Fantasztikus négyes-reboot már látatlanban annyira tetszik a Fox fejeseinek, hogy bekérték a második részt. Majd meglátjuk, hogyan tejel a kedves nagyérdemű...

Mikorra várható? 2017. június.

Mennyire sírunk előre tőle?



Guardians Of The Galaxy 2: A Marvel is meglepődött az első Galaxis őrzői-film sikerén, épp ezért eléggé no-brainer berendelni a folytatást. Ugyanaz az író-rendező (James Gunn) felel majd a sequelért, ami állítólag az apa-komplexus témáját fejti majd ki jobban.

Mikorra várható? 2017. július.

Mennyire sírunk előre tőle?


Thor 3: Épp keresik a rendezőt a szintén trilógiának tervezett Thor-széria utolsó filmjéhez. Az alcíme Ragnarök lesz.

Mikorra várható? 2017. november.

Mennyire sírunk előre tőle?


X-Men: Apocalypse: A 2011-ben indult második, prequel-szerű X-Men-trilógia kikerekítő része lesz ez, s mivel a tavalyi rész elég nagy bevételt hozott, minden jel arra mutat, hogy megismétlik a receptet nagyjából ugyanazokkal a színészekkel.

Mikorra várható? 2016. május.

Mennyire sírunk előre tőle?


Wolverine 3: Farkas (vagy mégcsakazértis Rozsomák) az egyetlen X-Men, aki külön sorozatot kapott, amit most már illik is lezárni, bármennyire is gagyi volt helyenként. Szintén Hugh Jackman, szintén James Mangold rendező, s talán Patrick Stewart.

Mikorra várható? 2017. március.

Mennyire sírunk előre tőle?



Batman vs Superman: Dawn Of Justice: Ez egyszerre Zack Snyder Acélemberének (Man of Steel) folytatása, és egyszerre egy Batman-reboot, ugyanis most Ben Affleck bújik a denevérfüles maszkba. A címnek megfelelően a két DC-hős egymásnak feszül, de lesz benne Aquaman, Wonder Woman és Lex Luthor is. S még ki tudja mi...

Mikorra várható? 2016. március.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: Hellboy 3 (talán), Riddick 4 (talán), Teenage Mutant Ninja Turtles / Tini nindzsa teknőcök 2 (2016 júniusán), Transformers 5 (jézusom, miért???, amúgy 2017 nyarán jön), Sin City 3 (Millerék szeretnék, de kevés az esélye).


Űrlényeg

Blade Runner / Szárnyas fejvadász 2: Igen, a pletykák igaznak tűnnek. Sajnos a bájgúnár Ryan Gosling tűnik a legesélyesebbek a főszerepre, de Harrison Ford is visszatér öreg Deckardként (a cselekmény a K. Dick-klasszikus után pár évtizeddel folytatódik majd). De legalább Denis Villeneuve rendezi majd, aminél jobb ötletet hirtelen nem is tudunk elképzelni.

Mikorra várható? Talán 2018 (2016-ban kezdik forgatni).

Mennyire sírunk előre tőle?


Alien 5: Erről tudunk már egy ideje, és utóbbi teljesítménye alapján reméljük, hogy Neill Blomkamp csak rendezi a filmet, nem írja is. Mindenesetre Sigourney Weaver ismét visszatér a Nyolcadik utas a halálba.

Mikorra várható? 2017.

Mennyire sírunk előre tőle?


Prometheus 2: Ha már ötös Alien is lesz, akkor miért ne lenne folytatása a prequelének? Rendezi nem fogja, de Ridley Scott marad a producere ennek a már szinopszis-formában is felesleges és gagyi „sorozatnak”. A Földön fog játszódni, új szörnyekkel, és talán végre eljutunk a végén az első Alien nyitóképéhez is. Talán.

Mikorra várható? 2016. március.

Mennyire sírunk előre tőle?



Predator 4: A Marveltől megcsömörölt Shane Black fogja elkészíteni a Rodriguez-Antal Nimród-féle folytatás után kissé leállt Ragadozó-sorozat legújabbját.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Star Trek - Beyond: A nagyon sokféle reinkarnációt megélt Star Trek legújabb, bosszantóan felesleges és idegesítően háromdés reboot-trilógiájának utolsó része jövő nyáron jön ki, pont időben az eredeti Star Trek-debüt ötvenéves(!!) évfordulójára. A jó hír az, hogy az alkotógárda teljesen lecserélődött: JJ Abrams elment elrontani a Csillagok háborúját is, az író Kurtzman-Orci-Lindelof triót pedig Simon Peggék váltják.

Mikorra várható? 2016. július.

Mennyire sírunk előre tőle?


Star Wars / Csillagok háborúja 7-9: Ez az, amitől mindenki retteg és mindenki várja. Már párszor írtunk róla, úgyhogy nem szaporítjuk a szót. Mindenesetre box office-robbantást vár Lucas papa.

Mikorra várhatóak? 2015, 2017 és 2019 karácsonya.

Mennyire sírunk előre tőlük?


Iron Sky 2 – The Coming Race: A finn crowdfunding-indie-csoda akkora siker lett, hogy máris készül a második rész. Ugyanaz a rendező, és Udo Kier is visszatér. Az eredeti is egy hatalmas, jópofa baromság volt, úgyhogy nincs okunk rettegni, a színvonalat biztosan hozza.

Mikorra várható? 2016.

Mennyire sírunk előre tőle?



Terminator – Genisys 2 és 3: A terv az, hogy ha az új Terminator becsületesen robbant nemcsak a képernyőn, hanem a kasszáknál is, akkor trilógiává bővítik ezt az időutazós hibrid reboot-sequel-kitudjamicsodát is. A film vége alapján van rá esély folytatni. Ja, és Svarci marad...

Mikorra várhatóak? 2017-nél hamarabb nem valószínű.

Mennyire sírunk előre tőlük?


Futnak még majd: Independence Day 2 (2016 június), District 10 (talán), Men in Black 4 (talán), Stargate-reboot (soká), Spaceballs / Űrgolyhók 2 (hátha)


Üldözés, főleg kocsival

Bourne (Matt Damon) 4 és/vagy Bourne-Legacy 2: Hát, ez nagyon durva. Nem elég, hogy kvázi újraindították egyfajta spinoffként a Bourne-sorozatot, a valószínűbb verzió az, hogy készül egy negyedik Matt Damonos, Paul Greengrassos folytatás. A kettő természetesen nem zárja ki egymást, Jeremy Renner is simán visszatérhet, habár erről kevesebbet tudni.

Mikorra várhatóak? 2016 július 29. (Matt Damon)

Mennyire sírunk előre tőle?


Die Hard 6: Bruce Willis szerint lesz hatodik rész, és neki valószínűleg igaza van, ezek addig folynak a csapon, amíg Willis bele nem gebed. Úgy látszik, hogy senkit sem érdekel, hogy mennyire siralmas volt a legutóbbi rész.

Mikorra várható? Még nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Fast & Furious / Halálos iramban 8: A hetedik rész meglepetésszerű kaszálása minden befektetőt mosolygásra ingerelt, tehát olyan isten nincs, hogy ne legyen új epizód. Ha minden színész meghal, akkor is megcsinálják, az az érzésünk... De egyelőre Vin Diesel és Jason Statham élnek, úgyhogy számíthatunk rá.

Mikorra várható? 2017. július.

Mennyire sírunk előre tőle?



Mad Max 5: A Fury Road elkészítése olyan sok időt vett igénybe, hogy George Miller közben kitalált még néhány folytatást hozzá. Legalább kettő lesz majd belőlük (a következő alcíme a The Wasteland), és nagy a valószínűsége, hogy továbbra is Miller rendezi őket.

Mikorra várható? Talán 2018.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: xXx 3 (talán), Need For Speed 2 (mert miért ne...), Rush Hour 4 (biztosan), Crank 3 (talán)


Zombik, vámpírok és mindenféle lények

Blair Witch Project / Ideglelés 3: Az eredeti film egyik rendezője szerint „elkerülhetetlen" a folytatás (csak tudnánk, hogy miért).

Mikorra várható? Még soká.

Mennyire sírunk előre tőle?


Godzilla 2: Hát persze hogy a Warners és a Legendary annyira megvolt elégedve Gareth Edwards Godzilla-rebootjával, hogy folytatása is lesz. A rendező viszont egyelőre a Csillagok háborúja Anthology-spinoffjával (Rogue One) van elfoglalva, úgyhogy csak három év múlva lehet ismét óriásgyíkot látni a jobb sorsra érdemes vásznakon.

Mikorra várható? 2018. május.

Mennyire sírunk előre tőle?



Halloween Returns: Attól függ, hogy számoljuk. Ez lenne a tizenegyedik (11!) Halloween-film, de akár úgy is felfoghatjuk, hogy a rockzenészből rendezővé vedlett Rob Zombie rebootolta a sorozatot, akkor meg csak a harmadik. Mindenesetre „újrakalibrálásként" (recalibration) írják körül azt, amit az új film csinál majd a szériával. Nem is tudni, mitől rettegünk jobban.

Mikorra várható? Valamikor 2016-ra.

Mennyire sírunk előre tőle?


Jurassic World 2: Ha csak a nyitóhétvége számadatait nézzük, akkor még egy jó darabig el leszünk látva őslényparkos filmekkel... Chris Pratt biztosan visszatér, Colin Trevorrow biztosan nem. Egyelőre csak ennyit tudni.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Pacific Rim / Tűzgyűrű 2: A világot márpedig újból és újból meg kell menteni, ez teszi Guillermo del Toro is óriásrobotos filmjének folytatásával. A főszereplő Charlie Hunnam is visszatér, a forgatókönyv már íródik Zak Penn és del Toro által.

Mikorra várható? 2017. augusztus.

Mennyire sírunk előre tőle?


Paranormal Activity 5 – The Ghost Dimension: A Parajelenségek akkora siker volt, hogy folytatásokat, spinoffokat és más, zsánerhű horrorokat is szült. Ez a film már annyir biztos, hogy még az idén meg lehet nézni. Hátránya, hogy egy kezdő rendező veszi át az irányítást. Magyar alcíme is van: Szellemdimenzió.

Mikorra várható? 2015. október.

Mennyire sírunk előre tőle?



World War Z 2: Ez is hétszentség, hogy elkészül, pedig az első Z világháború nem volt annyira jó – de azért sikerült a negatív reklám ellenére is becsületes bevételt termelnie. Brad Pitt visszatér (nélküle sok értelme nem lenne befektetni ennyit), de a rendezést Juan Antonio Bayona veszi át, az író pedig Steven Knight lesz.

Mikorra várható? 2017. június.

Mennyire sírunk előre tőle?


Resident Evil / Kaptár: The Final Chapter: Paul W. S. Anderson visszatér, hogy befejezze az emígy hatrészessé dagadó Kaptár-szériát. Már forgatnak is Ausztráliában, és természetesen Milla Jovovich is marad a főszerepben. De legalább tudni, hogy vége.

Mikorra várható? 2016. szeptember.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: Underworld: Next Generation 2 (októbertől forgatják), Gremlins 3 (nem vicc), Last Witch Hunter 2 (még az elsőt sem mutatták be...), The Conjuring / Démonok között 2 (2016, Mindszentek előestéjén), Ouija 2, The Purge / A megtisztulás éjszakája 3, Tremors (Ahová lépek, szörny terem) 5, Tucker & Dale Vs Evil / Trancsírák 2.


Keménylegények, -leányok és -bármik

Bad Boys 3: Michael Bay ugyan beletemetkezett a felesleges Transformers-folytatásokba, de Joe Carnahan átvette a rendezést, és Will Smith is hajlandónak tűnik folytatni a Rosszfiúk-sorozatot.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


The Expendables 4: Igaz, hogy tévésorozat is lesz a Feláldozhatókból, de a legutóbbi rész kiszivárgása és sikertelensége nem törte le Slyt és korosodó haverjait. Jön a negyedik és talán az ötödik rész is, olyan arcokkal, mint Hulk Hogan és Pierce Brosnan.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


The Equalizer / A védelmező 2: A rendező Fuqua visszatéréséről nem tudni még semmit, de Denzel Washington mindenképp visszatér a jövő őszi Equalizer-folytatáshoz. Nélküle ugyanis semmi értelme nem lenne.

Mikorra várható? 2017-re.

Mennyire sírunk előre tőle?



Machete Kills Again… In Space: Senkit sem érdekel, hogy mekkorát bukott a második Machete-film, annyira olcsó volt. De mostmár muszáj befejezni, ha már a trailert lelőtték az előző film végén. Talán lesz annyira jó, mint az első – de valószínűbb, hogy nem. Mindegy, erre beülünk, mert Star Wars-paródiának is tűnik egyben.

Mikorra várható? Minél hamarabb!

Mennyire sírunk előre tőle?


Rambo: Last Blood (kb. Utolsó vérig): Ha harminc éve Első vérig címmel indult a sokáig halott, aztán újrastartolt Rambo-széria, akkor illik egy passzoló címmel lezárni. Természetesen továbbra is Stallone írja, rendezi és főszerepeli a filmet – mihelyt befejezi az ősszel bemutatandó, Rocky-spinoffnak indult Creed című filmet. És akkor ezzel hátha tényleg vége lesz Rambónak.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Top Gun 2: Jerry Bruckheimer és Tom Cruise továbbra is szeretnék a kultikus mozi folytatását, Tony Scott rendező 2012-es halála ellenére is. Úgy tűnik, arról fog szólni, hogy mekkora szükség van még pilótákra a mai, drónok által uralt világban. Sajnos, a forgatás és a bemutató dátuma Cruise naptárjától függ, ami elég sűrű mostanában...

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


John Wick 2: Nem keresett milliárdokat, de nagyon decensen teljesített és meglepően jó kritikákat kapott a volt kaszkadőrökből lett alkotók filmje. Úgyhogy a formula megmarad: Keanu Reeves is, a rendezők is, az író is ugyanaz lesz, csak persze dátum nincs még.

Mikorra várható? Nem tudni.

Mennyire sírunk előre tőle?


Futnak még majd: G.I. Joe 3 (erre is rohadt nagy szüksége van a világnak), Taken 4 (szomorú sóhaj), London Has Fallen (Az Olympus has Fallen folytatása, 2016 januárjában), Jack Reacher 2 (Never Go Back alcímmel, Edward Zwick rendezi), 3 Guns (A 2 Guns / 2 kaliber folytatása), The Mechanic / A mestergyilkos 2 (Resurrection alcímmel).


Nem találtad meg ebben a mezőnyben, hogy mit várj rajongva (vagy mitől prüszkölj látatlanban)? Ne csüggedj, holnap folytatjuk tini-, kaland- és mesefilmekkel, valamint animációkkal. Mert a folytatás az olyan, hogy semmilyen műfajt sem kímél. Még ezt a cikket sem.



Kapcsolódó

A szerző véleménye nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.