Le a szerelmesfilmmel!

Peyton Reed: Down with Love / Pokolba a szerelemmel

A Kate és Leopold kapcsán írott összeesküvés-elméletemet vegytiszta formában illusztrálja a Pokolba a szerelemmel című alkotás.

Barbara Novak, a hatvanas évek emancipált nő-sztereotípiája kiadja a Down with Love című bestsellerét, mely egyetlen kirohanás az érzelmes keblek hevülete ellen, mondván, hogy az érzemény csak propaganda, mely megakadályozza az emancipálódni óhajtó leányokat felsőbb hivatásuk és örömtelibb életük beteljesítésében.

Catcher Block, a menő sajtócápa, mint a patriarchális világkép őrzője, megpróbálja elcsábítani a lányt, hogy aztán rásüsse: a hölgy vizet prédikál, miközben a szerelem édes (ó)borát issza örömteli kortyokban. (Higgyék el, a film még ennél a szövegnél is modorosabb. Persze, csak burkoltan, de mi már átlátunk a cselen.) Aztán persze, hogy istenigazából szerelmesek lesznek, ami mindkét félnél komoly – szappanoperabeli – lelkiismereti drámához vezet. Meg a kritikus hajának szertelen hullásához. A végét nem mondom el, mindenki sejti már.

Ewan McGregortól ezt azért nem vártuk: aki a Trainspottingból, avagy a Moulin Rouge-ból ismeri, az inkább ne nézze meg ezt a filmet. Aki viszont a Csillagok háborúja első és második részében találkozott vele, annak talán nem fog ez sem annyira fájni.Kapcsolódó

A szerző véleménye nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.